ООН: З початку кризи стали біженцями близько 10 тисяч українських громадян

ООН: З початку кризи стали біженцями близько 10 тисяч українських громадян
Організація об'єднаних націй відзвітувала про близько 10 тисяч українських громадян, які змушені були залишити свої будинки з початку кризи.

Такі дані наводяться в звіті Комісаріату ООН з питань біженців (UNHCR), оприлюдненому 20 травня в Женеві - пише zn.ua

 

Згідно зі звітом, перші біженці з'явилися в Криму ще до проведення там "референдуму" про приєднання до Росії.

Відео дня
> Заступник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Симонович застерігає від потоку біженців зі сходу України. Це пов'язано не тільки з поточним станом безпеки, але і з соціальними і економічними перспективами для населення.

 

Вимушеними залишити свої будинки були, насамперед, кримські татари. Однак, згідно зі звітом, останнім часом з півострова надходять повідомлення і про зростання числа біженців серед українського і російського походження, а також серед україно - російських сімей.

 

Раніше повідомлялося, що з анексованого Криму на материкову Україну вимушено переселилося вже від 13 до 18 тисяч чоловік. Як повідомив голова громадської організації "Український дім" Андрій Щекун, згідно з офіційними даними Міністерства соціальної політики України, кількість переселенців з Криму - близько 13 тисяч осіб : близько 8 тисяч кримчан і ще близько п'яти тисяч осіб з сімей військовослужбовців, передислокованих з півострова.

 

"Наші дані відрізняються у бік збільшення, бо ще багато людей, що виїхали з Криму не зареєструвалися, і наша цифра - це близько 18 тисяч в даний момент", - повідомив Щекун.

Нагадаємо,  у Вінницькій області наразі перебувають біля 400 біженців з Криму.

Коментарі (2)
  • Anonymous

  • Anonymous

    Просекли , что можно под шумок получить статус беженца и получать разные ништяки в Гейропе ! Флаг им в зад !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up