«Збір коштів завмер. Ми зібрали 450 гривень»: Олегу Підгурському потрібна допомога

«Збір коштів завмер. Ми зібрали 450 гривень»: Олегу Підгурському потрібна допомога
  • Вінничанину встановили діагноз — гострий лімфобластний лейкоз. Єдиним порятунком для нього була трансплантація кісткового мозку. Її зробили. Але тепер родина збирає кошти на аналізи та обстеження у турецькій клініці. 

Рік тому Олегу Підгурському встановили діагноз — рак крові з ураженням кісткового мозку на 98%. За деякий час хлопець дізнався, що єдиним для нього шляхом до одужання є трансплантація кісткового мозку від нерідного донора. 

Така процедура в Україні не виконується. Найбюджетнішою країною, де можна було зробити пересадку виявилася Туреччина. Вартість такої послуги становила 136 тисяч доларів. Гроші вдалося зібрати завдяки підтримці Міністерства охорони здоров’я України та небайдужих людей.

Трансплантацію Олегу зробили. Але для нього та його родини цим усе не закінчилося. Впродовж наступних двох років йому доведеться спостерігатися у турецьких лікарів. 

Відео дня

Найближчими тижнями стане відомо чи прижився новий кістковий мозок. Якщо все буде добре, то Олегу ще мінімум три місяці доведеться щоденно здавати аналізи, щоб лікарі бачили всі зміни в організмі. І лише потім вінничанин зможе повернутися додому. 

«Грошей від МОЗ на все не вистачає. Місяць проживання, аналізи і обстеження ми будемо оплачувати самостійно. За моїми підрахунками, це приблизно п’ять тисяч доларів. Ми вже на фінішній прямій. Залишилося зовсім трішки», — писала на початку цього місяця сестра Олега Аліна Гуменюк. 

Кілька днів тому вона написала новий допис. У ньому йдеться, що у брата вже понад тиждень тримається підвищена температура, він постійно знаходиться під крапельницями, організм не реагує на антибіотики. 

«За 18 днів, які Олег провів у боксі він схуд на вісім кілограмів. Показники аналізів впали. Лікарі шукають інфекцію, але знайти не можуть. Новий кістковий мозок поки не хоче виробляти клітини. Олегу постійно вливають тромбоцити, щоб уникнути кровотечі. Що стосується збору фінансів, він просто завмер, ми зібрали 450 гривень», — пише Аліна. 

ПриватБанк

5168 7422 3106 7392 — Підгурський Олег


Читайте також:

Врятуйте життя та подаруй надію. Вінницький центр крові шукає донорів

Передноворічна депресія: чи справді вона існує і що радять психологи?

Коментарі (1764)
  • Тетяна Сафонік

    +++++++
  • Мирослава Бронецька

    +++++++++
  • Оля Незелюк-Чудінович

    +++
  • Іван Лучишин

    +++++++++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up