Різдвяні подарунки на фронт: вінничани зібрали понад 100 кілограмів гостинців

Різдвяні подарунки на фронт: вінничани зібрали понад 100 кілограмів гостинців
Анастасія Бондар координувала акцію у Вінниці
  • Під час акції «Вифлеємський вогонь миру» вінничани зібрали 112 кілограм подарунків.
  • Пластуни надіслали всі речі в Бахмут Донецької області. 
  • Ініціатор акції Олег Вдов’як має відвідати понад 10 військових підрозділів.

Майже два тижні тривала благодійна акція «Вифлеємський вогонь миру», яку щороку проводить скаутська організація України «Пласт». Пластунка й координаторка акції у Вінниці Анастасія Бондар розповіла журналістці «20 хвилин», що найчастіше приносили вінничани і скільки подарунків відправили на фронт.

— У нас було два пункти збору подарунків, вінничани могли прийти в пластунський офіс або у Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат», — каже Анастасія. — Загалом ми відправили на Схід 112 кілограм різних речей. Дуже приємно, що вінничани відгукнулись і не залишились байдужими до наших військових.

Координаторка акції  у Вінниці говорить, що найбільше люди приносили чай, каву та печиво.

Відео дня

— Нам приносили саме те, що ми найбільше просили — каву, чай, різні смаколики, консервацію, дехто приніс навіть яблука та груші. Крім цього нам на картку перерахували трохи більше тисячі гривень, за ці гроші ми придбали кілька коробок печива та ще напоїв, — перераховує  Анастасія Бондар. — Також було багато теплих речей: рукавиці, шкарпетки та штани.

Більшість подарунків передали анонімно, але є серед них і підписані пакунки.

— Ми отримали велику 30-кілограмову коробку від 25-ї школи. Це було так неочікувано, ми ж не звертались туди цілеспрямовано, — зізнається дівчина. — Вони передали багато всього, але найприємніше — це дитячі малюнки. Дуже красиві і, знаєте, такі щирі та справжні. Я думаю, що військовим буде дуже тепло і приємно від дитячих вітань і побажань.

Всі подарунки від небайдужих вінничан пластуни відправили до Бахмуту Донецької області. 

— Ініціатор акції Олег Вдов’як має зібрати посилки з усіх міст України, які брали участь в акції і разом з Вифлеємським вогнем передати їх нашим захисникам. Всього він планує відвідати понад 10 військових підрозділів, — розповідає Анастасія Бондар. —Усі дарунки з Вінниці ми намагалися спакувати так, щоб кожен з цих підрозділів отримав щось від нашого міста. Важливо показати хлопцям і дівчатам на Сході, що вінничани про них не забувають, підтримують, хвилюються і чекають живими додому.

Пластунка додає, що хоче, щоб і наступного року містяни приєднались до такої благодійної акції.

— Я чесно сподіваюсь, що наступного року вже не буде потреби у такій допомозі, що війна нарешті закінчиться, — ділиться дівчина. — Та якщо наші хлопці все ще будуть там оберігати нас, то, звичайно, ми знову будемо готувати для них різдвяні подарунки й корисні речі. Думаю, що ми будемо залучати більше вінницьких організацій, установ та навчальних закладів. Хочеться, щоб наша допомога була ще відчутнішою. І дуже хочеться, щоб люди зрозуміли, що допомогти може кожен!

Фото з facebook-сторінки Анастасії Бондар
 

Читайте також:

Передноворічна депресія: чи справді вона існує і що радять психологи?

«Уже б залежала від антидепресантів». Як у Ветеранському просторі допомагають жінкам йогою

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up