Подаруй військовим свято. Вінничан запрошують приєднатись до акції «Вифлеємський вогонь миру»

Подаруй військовим свято. Вінничан запрошують приєднатись до акції «Вифлеємський вогонь миру»
Фото з фейсбук-сторінки «Вифлеємський вогонь миру»
  • Шостий рік поспіль активісти Національної скаутської організації України «Пласт» передають Вифлеємський вогонь захисникам на Схід.
  • Разом із вогнем солдатам планують привезти подарунки до Дня Святого Миколая.
  • Приєднатися до збору речей можуть усі охочі вінничани до 14 грудня.

Щороку скаутська організація України «Пласт» проводить акцію передачі Вифлеємського вогню до всіх обласних центрів, міст і районів. Громадські активісти передають вогонь до різних державних установ, церков, лікарень та притулків. Цього року Вифлеємське світло мають вшосте завезти на Донбас. Разом із вогнем миру військовим традицій привозять подарунки. Таку акцію ініціював український активіст Олег Вдов’як. 

До ініціативи також долучились «пластуни» з Вінниці.

— Скоро різдвяні свята, а на сході, як ми знаємо, ситуація залишається невтішною. Там є люди, які потребують нашої допомоги. Навіть елементарні речі, до яких ми так звикли, можуть принести їм надзвичайну користь. Розуміючи всю важливість подібної акції, Вінницький Пласт вирішив приєднатись до неї і закликати небайдужих містян подарувати військовим свято, — розповідає координаторка акції у Вінниці Анастасія Бондар. — «Вифлеємський вогонь миру» — це символ того тепла, яке можна передати від однієї людини до іншої і зігріти тих, хто опинився на Різдво далеко від своїх родин. 

Відео дня

Принести подарунки для захисників можна до 14 грудня в офіс Вінницького Пласту, що розташований на першому поверсі будинку на вул. Грибоєдова, 3. 

— Перед приходом варто уточнити, чи є хтось в офісі. Можна зателефонувати мені за номером 050-353-60-03, написати на особисту facebook-сторінку або сторінку організації, — пропонує Анастасія Бондар.

Подаруй військовим свято: фейсбук-сторінка «Вінницький Пласт»

За словами координаторки, можна приносити будь-які речі, особливо потрібні теплі шапки, рукавиці й шкарпетки.

— Точно не зайвими будуть чай, кава, печиво й інші солодощі. Також військовим приємно отримувати дитячі малюнки зі словами підтримки, — переконана Анастасія. — Якщо немає змоги прийти, можна перерахувати гроші на рахунки, ми в кінці акції обов’язково за ці кошти докупимо все, що потрібно. 

Вінничани вже почали долучатися до акції, але допомога все ще потрібна.

— Дуже приємно, що наші люди відгукуються — це і молодь, і юнацтво, і пенсіонери, приходять навіть сім’ї з маленькими дітьми. Наразі ми зібрали близько тисячі гривень, нам приносять чай, каву, одна дівчинка подарувала кілька пар теплих шкарпеток. Поки збори не такі великі, як хотілося б, але віримо, що небайдужі люди ще приєднаються до акції, — наголошує Анастасія Бондар. — Нам справді хочеться подарувати військовим невелике свято й завершити цей непростий рік приємною справою. А робити добро досить просто.

Підтримати акцію вирішили й у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат». До 13 грудня можна приносити речі до них за адресою вул. Театральна, 15.

З фейсбук-сторінки молодіжного центру «Квадрат»

— Ми вирішили підтримати «Пласт» і організувати збір подарунків захисникам у нас, ми розташовані в центрі, тому можемо допомогти з охопленням більшої кількості людей, — каже фахівець відділу національно-патріотичного виховання «Квадрату» Ольга Казакова. — У Вінниці зараз мирне життя, ми переймаємось побутовими дрібницями, хвилюємось через карантин і навіть не замислюємось, що можемо не турбуватись через війну лише завдяки чоловікам і жінкам, які охороняють нас на сході.

Речі в молодіжний центр можна приносити з 09.00 до 19.00 в будні та до 18.00 у вихідні дні.

— Крім, власне, речей, продуктів і антисептиків, важливими є спілкування, підтримка й тепло. Якщо вінничани напишуть нашим військовим листи, покажуть справжню вдячність і небайдужість — це буде найцінніше у всій передачі. Насправді можна передати все, що на думку людей буде корисним і приємним воїнам, що зробить їхнє життя там хоча б трохи комфортнішим, — розмірковує Ольга Казакова.

Раніше написати листи й зібрати подарунки для тих, чиї близькі не повернулись з війни, нагадаємо, закликали вінницькі волонтерки з громадської організації «Бойові бджілки».

Автор: Дарина ДІДИК


Читайте також:

«Ото хустка! Ото кінці!» У селі Безводне почіпляли хустки на ворота, хвіртки, криниці

«Перед цим його побили»: що з хлопцем, якого нещодавно переїхав потяг під Козятином

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья Горошко

    нет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up