Поїздка в Карпати за генеральне прибирання у Вінниці. «Бідняжки» організували флешмоб

Поїздка в Карпати за генеральне прибирання у Вінниці.  «Бідняжки» організували флешмоб
  • Вінницький тур-клуб «Бідняжка» запрошує вінничан приєднатися до флешмобу «Чистяшки від бідняжки».
  • Мета заходу — чисте довкілля. Учасники прибирають громадські місця, де є сміття, і за це можуть отримати подорож до Карпат.

«Чисте довкілля — наша цінність». Такий посил флешмобу від тур-клубу «Бідняжки». Активісти пропонують всім охочим вінничанам вийти 11 квітня на генеральне прибирання міста та обіцяють розіграти приз — одне місце в подорож до Карпат.

«Друже, де б ти не був, там гарантовано є місце, яке потребує твоїх турботливих рук! Приєднуйся до нашого флешмобу #чистяшки_від_бідняжки, зроби добру справу і отримай можливість виграти подорож до Карпат», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Флешмоб стартує 11 квітня. Потрібно вийти на вулицю, в парк, на набережну або алею, де є сміття і прибрати його самому, в компанії друзів чи родини.

«Публікуй на свіїй сторінці ствітлини до і після прибирання з хештегом #чистяшки_від_бідняжки. Чекай 12 квітня і можливо саме ти станеш щасливцем, який отримає від нас приз — одне місце в подорож о Карпат», — додають «Бідняжки».

«Одиночний пікет» 

Надихнула організувати флешмоб у Вінниці «бідняжок» Оксана Мулярчук з Кам’янця-Подільського. Наприкінці березня дівчина влаштувала «одиночний пікет» на підтримку екоруху прибирання в каньйоні річки Смотрич, у селі Панівці

«Чому я це роблю? Кожного дня, йдучи з навчання, я бачу під ногами купу пластику і мені це неприємно. Я не знаю, хто має займатися прибиранням узбіччя (дорожні чи соціальні/комунальні служби?) і коли це має відбуватися, тому вирішила почати з себе — наступного разу мій погляд не буде чіплятися за кинуті пляшки чи обгортки, та й односельчан, яких споминаю незлим тихим, перестане мучити гикавка», — написала дівчина на своїй сторінці у Фейсбук.

Оксана також додала, що не дуже сподівається, що хтось приєднається до прибирання вулиць, але вірить, що люди задумаються перед тим, як кинути сміття просто посеред дороги.

«Яку реакцію сподіваюся побачити? Не думаю, що хтось захоче приєднатися, хоча допомога була б доречна. Просто можливо наступного разу хоч пара людей задумається на хвилину перед тим, як кинути на узбіччя пляшку від пива і донесе її до смітника, адже чисто не там де прибирають, а там де не смітять», — сказала вона.

Дівчина також наголосила, що їй не соромно піднімати брудні пляшки і йти селом зі сміттєвими пакетами.

«Соромно було б, якби я їх там накидала, а зараз ні, ніскільки», — підкреслила вона.

Приєднатись до загального прибирання з «Бідняжками» можна тут.

Фото з Фейсбук Оксани Мулярчук.


Читайте також:

Вінничан кличуть на дружню толоку. З собою брати смаколики та гарний настрій

На власному досвіді. Як вінницька родина цілий рік живе без сміття

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Sergey Belozor

    Краще приз, подорож на Мальдіви для двох
  • Юрий Бочков

    вінничани за останній рік стали білш байдужимии нетерпимими та агресивними  що вже говорити про забруднені газони і узбіччя .Коли почнечся сезон загаджують ліси і місця відпочинку біля річок.Сумно
  • Наталия Сергієнко

    Всеодно бродять по місту треба чи не треба, а так хоть добре діло зроблять.
  • Татьяна Калюжная

    Винница потонула в короновирусе,а это "двинутые" нашли время
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up