Ярмарок робіт майстрів з інвалідністю «Душею створена краса»

В Експоцентрі Вінницької торгово-промислової палати 3 грудня розпочалась виставка-ярмарок «Душею створена краса», вона триватиме до 5 грудня включно. Це вже одинадцятий рік поспіль напередодні новорічних свят ГО «Гармонія» разом з партнерами проводить ярмарок авторських робіт майстрів з інвалідністю. Цього року у ярмарку беруть участь близько 20-ти організацій та закладів соціальної сфери.

На відкритті виставки-ярмарку були присутні голова облдержадміністрації Валерій Коровій та Вінницький міський голова  Сергій Моргунов.

Мер Вінниці привітав присутніх із початком роботи виставки-ярмарку та відмітив ініціативність й наполегливість ГО «Гармонія». Міський голова вніс пропозицію назвати  Вінницький муніципальний центр реабілітації «Гармонія»  на честь її засновниці Раїси Василівни Панасюк. Фото виставка на честь пам’яті Раїси Василівни також представлена на ярмарку.

Новообрана голова правління ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна у своєму вступному слові зауважила: «Виставка-ярмарок розпочинає свою роботу  саме 3 грудня, коли відзначається День людей з інвалідністю. Хочу зайвий раз наголосити, що це не свято, а лише зайвий привід згадати про те, що поряд живуть люди з інвалідністю, які мають ті самі права, але дещо обмежені можливості».

Порадувала усіх присутніх своїм неповторним співом лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів «Народна хорова капела Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського» художній керівник та диригент Нінель Сізова, хормейстер Ганна Білозерська.

Також гостям виставки-ярмарку було продемонстроване дефіле у в’язаних сукнях робіт Раїси Заїченко.

Учасниця танцювального гурту «Гармонія» Світлана Петрищева виконала сольний танець. Глядачі з захватом спостерігали за її танцювальними рухами.

А клієнтка центру реабілітації «Гармонія» Марія Остапенко заспівала пісню під дружні оплески підтримки.

І на закінчення офіційної частини, Вінницький спорткомітет вручив грошові призи та нагороди нашим параолімпійцям.

Вівторок, 4 грудня – 10.30 – 16.30 – Форум «Соціальне підприємництво, як можливість залучення до підприємницької діяльності». Форум проходить в рамках виставки-ярмарку та пройде під тематикою соціального підприємництва, а саме йдеться про можливості залучення до підприємницької діяльності людей з інвалідності.

В середу, 5 грудня в рамках виставки-ярмарку відбудеться депутатська кухня, яку проведе гастро-гід Олена Павлова. Разом з народними депутатами вони готуватимуть свої фірмові страви.

На ярмарку також діє інклюзивна книжкова виставка, на якій представлені цікаві книги, де у звичайній, простій формі розповідається про складні речі.

Нагадаю, що захід проводиться за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА та проекту «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС й партнерів: Вінницька торгово-промислова палата, обласна державна адміністрація та міська рада, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, Ірина Борзова та громадська організація «Розвиток. Розвиток», благодійний фонд Людмили Станіславенко, Олена Павлова та інші.

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up