Щоб отримувати субсидію й надалі потрібно терміново розрахуватися з боргами

Шановні споживачі!

Звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №848 від 21.10.1995 року «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» затверджено Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (далі – Положення).

У даному Положенні чітко зазначено про право громадян  на  отримання  адресної безготівкової допомоги (субсидії) для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Однак варто зауважити, що й згідно вказаного Положення існують й певні обмеження, а саме, у разі наявності у громадян заборгованості з оплати послуг житлово-комунальних, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.), субсидія не призначається.

Крім того, відповідно до статті 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов’язаний сплачувати житлово-комунальні послуги у строки встановлені договором або законом.

Обов’язок споживача щодо оплати наданих житлово-комунальних послуг у строки, які встановлено договором або законом, закріплено також в пункті сім Правил користування приміщеннями житлових будинків та гуртожитків, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 572 від 8 жовтня 1992 року.

Однак, всупереч вказаним нормам, 37 отримувачами субсидій допущено заборгованість перед «Житлово-експлуатаційним об’єднанням» за послуги   з   утримання  будинків  і  споруд  та  прибудинкових  територій,  яка  станом   на  12 квітня 2018 року становить 49 559, 42 69 грн., що свідчить про свідоме ухилення споживачів від дій, направлених на її погашення.

Враховуючи дані обставини, товариство звернулося до Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради про обмеження у наданні субсидії споживачам, які мають заборгованість понад 350 грн.

У зв’язку з цим, адміністрація «Житлово-експлуатаційного об’єднання» рекомендує споживачам розрахуватися за надані житлово-комунальні послуги в короткі строки щоб не позбавити себе права отримувати державну допомогу й надалі.

 

Змінено графік роботи Центрів обслуговування ТОВ "ЖЕО"

ДО УВАГИ ВІННИЧАН! Шановні мешканці, звертаємо вашу увагу на те, що у Центрах обслуговування ТОВ «Житлово-експлуатаційне...

У "ЖЕО" 17 вінницьких багатоповерхівок перейшли на послугу з управління

Колектив ТОВ «Житлово-експлуатаційне об’єднання» радий вітати мешканців житлових будинків по вул. Князів...

ЖЕО завжди використовує найкращі матеріали у своїй роботі

Нещодавно фахівці ТОВ «ЖЕО» забезпечили виконання робіт з поточного ремонту покрівель на житлових будинках по...

Дружня сім’я «ЖЕО» стала ще більшою

Колектив ТОВ «Житлово-експлуатаційне об’єднання» радий вітати мешканців житлових будинків по вул. Хмельницьке...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up