У загиблої залишився 7-річний син. Подробиці смертельної ДТП, яку скоїв п'яний поліцейський

У загиблої залишився 7-річний син. Подробиці смертельної ДТП, яку скоїв п'яний поліцейський
скріншоти з відео Дорожнього Контролю
  • Резонансна аварія трапилася вчора, 14 червня, близько опівночі поблизу Турбова. П'яний поліцейський на Volkswagen злетів у кювет. 
  • У салоні авто було три пасажири. Одна жінка загинула, ще двоє чоловіків — отримали травми. Дізналися деталі аварії.

 

Як ми вже писали раніше: водій був напідпитку. У його крові виявили 1.33 проміле info. Це дізнаємося із відео з місця події, які зняли працівники Дорожнього Контролю. 

Водій — старший сержант, інспектор патрульної поліції у Києві Роман Шахно. Згідно з даними YouControl, він одружений і має сина. Декларації він подає, як працівник київської поліції, з 2017-го року. 

З власних джерел редакції відомо, що проживає він у Києві, але родом з Вінницької області. У Єдиному державному реєстрі судових рішень прізвище Романа Шахна фігурує у понад двох десятках ухвал. Усі вони пов'язані з його діяльністю патрульного поліцейського. Мова у них, зокрема, про оскаржування адміністративних стягнень, що вони, на думку водіїв зупинених авто, були протиправними, а також про відшкодування моральної шкоди.

Відео дня

«Я повністю свою вину визнаю»

На відео, про яке ми згадували вище, чутно, як представник Дорожнього Контролю Вінниці питає у водія, чи визнає він свою провину. Той чітко відповідає, що визнає. 

«Я не хотів, щоб так сталося. Ми відпочивали. Це дуже велике горе. Я повністю свою вину визнаю. Мені дуже жалко, я цю людину знаю з дитинства. Ми разом виросли», — говорить працівник поліції Києва, водій на відео. 

— Про аварію дізналися мої колеги, вони проїжджали повз і побачили ситуацію. Ми поїхали на місце подій, коли все вже відбулося, і супроводили, щоб не було ніяких питань саме щодо водія. Оскільки він працівник поліції, щоб не вийшло викривити цю ситуацію, ми зняли на відео, як він признає свою провину, — коментує координатор спільноти «Дорожній контроль Вінниця» Володимир Затайдух. — Далі ми поїхали разом з водієм у наркодиспансер. Водій нам повністю розказав обставини ДТП. 

Ось що кермувальник розповідав про аварію представнику Дорожнього Контролю: поліцейський на Volkswagen їхав більше дозволеного (швидкість не уточнював), а на повороті його засліпив зустрічний автомобіль. Водій не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. 

Додамо, за словами очевидців, гальмівний шлях був орієнтовно 40 метрів, тобто це може бути ще одним доказом того, що водій їхав на високій швидкості.

— Нам стало дивно, що поліцейський не намагався уникнути відповідальності. Навіть, коли адвокат його питав: «Може, не ти був за кермом?», то водій відповідав правду, що він кермував. Говорив, що визнає провину за те, що сів п'яним за кермо, — каже Володимир Затайдух. 

За словами присутніх на місці ДТП представників Дорожнього Контролю, ще одним пасажиром був його брат, зараз він у реанімації з переломом хребта. Він теж правоохоронець. 

Друга особа, яка була з ним, це також колишній працівник поліції, який внаслідок аварії отримав пошкодження руки, гематоми. Ось, що він говорить на відео з місця інциденту: «Я нічого не пам'ятаю. Їхали, перевернулися, все. Зіткнення не було, засліплення від машини навпроти було», — сказав пасажир авто. Останній теж був у стані алкогольного сп'яніння. Драгер показав 0.53 проміле.  info

— У водія жодної подряпини, — каже Затайдух. — Після освідування у наркодиспансері він продув драгер, показало — 1.33 проміле. У нього взяли кров у двох екземплярах і забрали в ДБР на допит. Останній фактично не відбувся, він визнав провину і попросив перенести допит на завтра, коли прибуде його адвокат, адже йому надали державного захисника. Далі водія мали помістити під варту до СІЗО, передати справу до суду і обрати для нього міру запобіжного заходу. Ми думаємо, що це буде арешт. 

Загиблій Зої було 28 років

Як розповів нам Володимир Затайдух, загибла — 1993-го року народження. Вона була доброю знайомою водія. У жінки залишився семирічний син. З власних джерел нам вдалось дізнатися, що жінку звали Зоєю. Вона із села Нова Прилука, що на Вінниччині.

У коментарях під дописом у групі Дорожній Контроль Вінниця односельчани жінки пишуть: «У цієї квіточки (прим.ред.: загиблої в аварії) залишився маленький хлопчик, який закінчив перший клас. Я дуже добре знаю цю родину. Це була гарна господиня, мама і просто добра людина. Вічна пам'ять. Співчуття рідним та близьким». 

Ще кілька людей під цим дописом написали хороші слова про загиблу. Дехто у коментарях запитує ще й про те, чому ж жінка сіла з ними в машину, чи розуміла вона про всі можливі наслідки?

Нам вдалося поспілкуватися з односельчанами загиблої жінки, які добре знали її. Ім'я односельців не вказуємо на їх прохання. 

— Дуже вихована жінка була. З поважної сім'ї. Вона працювала у Вінницькій обласній дитячій лікарні молодшим медперсоналом, дуже працьовита, — розповідають односельчани. — У неї є один синочок. Вона його дуже довго хотіла, сильно турбувалася про нього, він сенс її життя. Чоловік у неї теж працьовитий дуже. Як так сталося? Чому вона сіла в ту машину? Ніхто в селі зрозуміти не може. Вона взагалі не з тих людей, які кудись би їхали пити, залишали дитину чи ще щось таке. Цього ніколи в житті не було. У батьків таке горе, вони все для неї робили. 

Про родину Зої її друзі говорять лише хороші речі, кажуть, це поважна сім'я у Новій Прилуці. У Зої ще є старший брат.

— Тут в селі вже кажуть, що вони сиділи компанією у ресторані «Вінтаж» в Новій Прилуці. Там посиділи і їхали на Лишнівку, — розповідають друзі жінки. — Батьки водія Романа з цього ж села. Але він проживає у Києві. У нас два села «на вухах стоять» з питанням, чому вона туди сіла. Багато хто не вірить, що Зоя сіла у машину добровільно. 

Що кажуть правоохоронці? 

У поліції дану подію не коментують, посилаються на Державне Бюро розслідувань. Ми звернулися у територіальне відділення ДБР. Далі — цитуємо, що нам відповіли. 

— Слідчі територіального відділення Державного бюро розслідувань, розташованому у Хмельницькому за сприянням внутрішньої безпеки Нацполіції, розслідують обставини смертельної ДТП. Аварія трапилася за участі інспектора роти управління патрульної поліції у Київській області, яка сталася 14 червня 2021-го року, — коментує прес-секретарка ТУ ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук. — За попередньою інформацією, поліцейський за кермом легкового авто не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини у кювет та врізався у дерево. 

Унаслідок аварії 28-річна пасажирка загинула на місці пригоди, ще один пасажир госпіталізований, тяжкість отриманих травм наразі встановлюється. 

За результатами медичного обстеження встановлено, що патрульний перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Його затримано на місці ДТП. 

Попередня кваліфікація: порушення правил дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що спричинили смерть. Це частина три статті 286 з приміткою один Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі у строк до десяти років. З позбавленням права керувати авто до десяти років. 

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується в тому числі питання обрання запобіжного заходу. 

Читайте також: 

Злетіли у кювет: п'яний поліцейський на євроблясі скоїв смертельну аварію. Перші подробиці

За два тижні буде чотири роки від вбивства Сергія, знайденого на «Хіміку». Винесли вирок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up