Як правильно носити маску у літню спеку. Поради від медиків

Як правильно носити маску у літню спеку. Поради від медиків
  • Тепла погода — це додатковий привід уважно дотримуватись правил використання захисних масок.
  • Як це правильно робити та коли, розповідають спеціалісти Центру громадського здоров'я.

Наразі на всій території країни встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки. Однак використання засобів захисту ніхто не відміняв. Маску носити потрібно:

  • у громадському транспорті та під час масових заходів або відвідин приміщень;
  • робота закладів громадського харчування, розважальних закладів, кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів дозволяється за умов носінням масок та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників.

— Захисну маску слід змінювати, якщо на неї потрапили біологічні рідини або вона стала вологою. Улітку це відбувається частіше. Це ж стосується і використання респіратора. У теплому і вологому середовищі, яке утворюється на поверхні маски чи респіратора, створюються ідеальні умови для розмноження патогенних мікроорганізмів, які потрапляють туди із зовнішнього середовища або видихуваного повітря, — кажуть у Центрі. — Тому майте завжди запасні маски і змінюйте їх частіше!

Носіть маску в місцях скупчення людей, коли ви:

Відео дня
  • тісно контактуєте з іншими людьми з-поза вашого домогосподарства, наприклад, зустрілися з друзями й сидите в тісному колі на лавочці чи траві;
  • перебуваєте на дитячих майданчиках;
  • одягайте маску навіть і на відкритому повітрі, якщо у вас немає змоги дотримуватися рекомендованої фізичної дистанції 1–1,5 метра від інших.
  • стоїте в черзі за кавою тощо.

Правила використання захисних масок:

  • Переконайтеся, що ваша маска повністю закриває й ніс і рот. А не висить на підборідді, під носом або лише на носі, на одному вусі чи на руці.
  • Не торкайтеся зовнішньої сторони маски під час її носіння;
  • Знімайте маску за резинки, не торкаючись її передньої частини та шкіри обличчя;
  • Не використовуйте одноразові маски повторно;
  • Після зняття, або доторку до використаної маски, слід помити руки з милом або обробити їх спиртовмісним антисептиком.

 

Читайте також:

Україна увійшла в «зелену» зону, але карантин залишається. Які діють обмеження

За вихідні у центрі вакцинації проти Covid-19 щепили 733 вінничанина

COVID-19 в Україні. Від недуги вакцинували понад два мільйони людей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Benya Raiderman

    Ее вообще носить не надо
  • Богдан Шандрук

    У літню спеку правильно носити маску в кишені
  • Наталья Горошко

    Никак. Выкиньте ее
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up