Записатися до спеціаліста. Як працюють лікарні після послаблення карантину?

Записатися до спеціаліста. Як працюють лікарні після послаблення карантину?
  • Після послаблення карантину, з 12 травня поновили свою роботу деякі вузькі спеціалісти. Але не в усіх лікарнях. Деякі медичні установи, послаблення не відчули взагалі.

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №1 записатись можна лише до ЛОРа та хірурга (це для дорослих), інших два лікарі у відпустці.

У ЦПМСД №2 повідомили, що всі спеціалісти на місці і записатись до них можна лише за направленням сімейного лікаря.

У ЦПМСД №3 вузькі спеціалісти на карантині, і не будуть працювати до 22 травня.

Відео дня

У ЦПМСД №4 відновили роботу травматолог та хірург, інших спеціалістів у лікарні просто немає, тож пацієнтів відправляють або у діагностичний центр, або, як сказали на рецепції, в «лікарню на Вишеньці».

У ЦПМСД №5 планові консультації у вузьких спеціалістів поки що відсутні, можна звернутися лише за екстреними випадками, хоча і тут вибір не великий, адже в лікарні працює лише гінеколог і ЛОР (це для дорослих).  

Стоматологічна допомога в цілому по місту відновила свою роботу як в комунальних, так і в приватних клініках. 

Як і раніше можна цілодобово користуватися допомогою лікарні швидкої допомоги. Але планові госпіталізації та операції так і не поновили. Зокрема, за словами медичного директора лікарні швидкої допомоги Богдана Трохименка, офіційного листа з відновлення планових пацієнтів та хірургічних операцій не було. 

— Те, що міністр сказав на брифінгу, то лише слова, і відносяться вони більше до серцево-судинних станів та втручань, — говорить директор лікарні. — Усі інші працюємо так, як і раніше, тобто надаємо лише ургентну допомогу.   

Обласний перинатальний центр, який працює на базі лікарні ім. Пирогова, також працює з обмеженнями. 

— Поліклініка центру взагалі поки що не працює, а спеціалісти продовжують онлайн консультування пацієнтів, — повідомили в перинатальному центрі. — Зараз ми можемо приділити увагу трохи більшій кількості пацієнтів, але поки все одно працюємо в режимі карантину.  

Не вийшов з карантину обласний клінічний ендокринологічний центр і обласна клінічна лікарня ім. Пирогова. Тобто в закладах не приймають планових хворих та обмежена планова госпіталізація. 

У всіх закладах кажуть про 22 травня, як про дату можливого припинення обмежень та карантину. 


Читайте також:

Який «адаптивний карантин» буде у Вінниці? 

З електронним направленням та тестом на COVID-19: як вінничани зможуть відвідувати лікарні

«Було важко дихати, не вистачало кисню»: вінничани, які думають, що хворіли на COVID-19 взимку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Галина Паламарчук

    Це сумно. З хронічними хворобами чи появою проблем зі здоров'ям весь карантин нема, куди звернутись. Ще добре, що деякі приватні центри приймали, але ж ціни... Скоріше б відкрились лікарні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up