Який «адаптивний карантин» буде у Вінниці?

Який «адаптивний карантин» буде у Вінниці?
  • Суть вчорашньої заяви Прем’єра зводиться до того, що в Вінниці, як і в інших регіонах, вводиться модель адаптивного карантину — це модель, коли скасовуються обмеження, введені на рівні держави, але при цьому уряд працює спільно з місцевою владою, і дивиться, чи відповідає епідеміологічна ситуація в регіоні критеріям Міністерства охорони здоров'я.

Павло Кулаков, д.т.н., професор

Олександр Човган, засл. Журналіст України, RIA

 

Відео дня

Давайте подивимось, які показники Вінниці, і яке «пом'якшення» з такими показниками нам світить.

"Ми вибрали три критерії: заповненість ліжкомісць, кількість зроблених тестів і кількість хворих на 100 тисяч населення. Якщо ці три параметри відповідають встановленим МОЗ, можемо рухатися від етапу до етапу. У міру виконання цих трьох параметрів буде можливість вживати заходів м'якими або навпаки їх посилювати в тому чи іншому регіоні ", - зазначає Шмигаль.

Ми провели розслідування, щоб Читач розумів реальний стан речей.

У більшості джерел, які висвітлюють розвиток пандемії COVID-19, дані представлені у абсолютних одиницях, тобто наводиться конкретна чисельність інфікованих, кількість підозр, кількість людей, що вилікувалися, та інш. Такий спосіб представлення даних не має високої інформативності, тому як він не прив’язаний до загальної чисельності людей у регіоні. Більш інформативним є представлення даних у відносних одиницях — у відсотках по відношенню до загальної чисельності людей. Саме тому ми вирішили провести аналіз даних з відкритих джерел та представити нашим читачам результати у відносному вигляді.

У наступній таблиці наведено, станом на 16.05.2020, дані про відсоток захворілих на COVID-19 від загальної кількості населення, кількість проведених тестів, відсоток протестованих людей, кількість виявлених випадків та відсоток позитивних результатів тестування від кількості проведених тестів, для основних Європейських країн та наших найближчих сусідів. Дані для розрахунку відносних показників отримані з сайту https://www.worldometers.info/coronavirus/.

Як слідує з наведеної таблиці, Україна та Молдова є абсолютними аутсайдерами по проведенню тестування населення на COVID-19 (тільки 0.50%  населення протестовано)! При такому низькому рівні тестування (ймовірно, у нас тести роблять тільки тим людям, які звернулись з вираженими симптомами, які контактували з хворими, або тим, хто може дозволити собі платне тестування за власним бажанням) офіційна статистика стосовно кількості хворих не викликає довіри. Хоча відносна кількість хворих на COVID-19 в Україні дуже низька - 0.05% (нижче тільки в Угорщині - 0.03%). На нашу думку, якби в Україні проводилось безкоштовне тестування людей із групи ризику, то цей показник був би вище.

За даними сайту https://nszu.gov.ua/covid/dashboard (Національна служба здоров’я України), у наступній таблиці наведено дані станом на 16.05.2020, про відсоток захворілих на COVID-19 від загальної кількості населення, кількість підозр, відсоток людей з підозрою від загальної кількості населення, кількість виявлених випадків та відсоток позитивних результатів тестування від кількості людей з підозрою, для усіх регіонів України.

Слід звернути увагу на те, що у цій таблиці, на відміну від попередньої, наведена кількість підозр, а не кількість проведених тестів. Ці два показники значно різняться, загальна кількість тестувань в Україні складає 220638, а кількість підозр - 43848. Інформації про кількість проведених тестів у кожному регіоні, у нас, нажаль, немає. За відсотком позитивних результатів тестування від кількості людей з підозрою Вінницька область займає друге місце в Україні (показник 65.95%), після Чернівецької області (показник 83,33%). Можливо, це пов’язано з тим, що у нашій області безкоштовно тестують тільки тих людей, які звернулися за медичною допомогою з сильно вираженою сукупністю симптомів COVID-19.

Сьогодні на Вінниччині офіційно виявлено 751 випадок. Як видно з розрахунків, при тестуванні, скажімо, як в Італії, було б виявлено значно більше. Враховуючи, що населення міста 370 тисяч людей, хворий, щонайменше, кожний двохсотий...чотирьохсотий.

 

Читайте також:

В області від коронавірусу одужало 405 людей: дані по Вінниці та районах

В Україні за добу виявили 260 нових випадків COVID-19, на Вінниччині +18 (НАЖИВО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Sergio Zagon

    ну и кому нужны эти таблицы  по простому что  можно а что н ельзя
  • Мирослава

    Суть статті - розказати, на які пом'якшення чекати людям і що таке отой «адаптивний карантин». Натомість — вже давно відомі факти і жодного слова по темі.  Це обман читача
  • Мирослава

    Суть статті - розказати, на які пом'якшення чекати людям і що таке отой «адаптивний карантин». Натомість — вже давно відомі факти і жодного слова по темі.  Це обман читача
  • Мирослава

    Суть статті - розказати, на які пом'якшення чекати людям і що таке отой «адаптивний карантин». Натомість — вже давно відомі факти і жодного слова по темі.  Це обман читача
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up