Вакцина від коронавірусу уже у Вінниці. Привезли понад 17 тисяч доз

Вакцина від коронавірусу уже у Вінниці. Привезли понад 17 тисяч доз
  • Сьогодні о 8-й ранку з Києва виїхала машина з вакциною від коронавірусної хвороби. О 13.00 її доправили до Вінниці.

Вакцина у Вінниці. Про це у фейсбук написав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Вакцина, Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield. Відповідно, вакцина Covishield - офіційно зареєстрована. Вакцина рекомендована ВООЗ.

— 17800 доз — перша партія прибула о 13 годині,  — йдеться у повідомленні. — Вакцина стимулює імунну систему до продукування антитіл для атаки на будь-яку коронавірусну інфекцію. Однією з переваг препарату називають безпечне зберігання за температури від +2 до +8 градусів. Міжнародні клінічні випробування вакцини AstraZeneca показали, що коли людям вводили половину дози, а потім повну дозу, то ефективність сягала 90%.

Відео дня

Борт з медпрепаратом, нагадаємо, вилетів з Мумбая 22 лютого та дістався Києва із зупинкою у Стамбулі. Вантаж до аеропорту «Бориспіль» доставив літак Турецьких авіаліній.

Вночі 23 лютого вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) в терміновому порядку зареєстрували в Україні. Вакцину спершу доправлять у сім областей.

— Перші 7 областей, які отримають вакцину — це Київ і Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир, Вінниця. Вакцинація починається після доставки вакцини, — зазначив головний санітарний лікар Ляшко.

Ляшко додає, що вакцинація в Україні стартує уже з 24 лютого.

 

Читайте також:

Десять летальних та 600 нових випадків. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах

Абсолютний «антирекорд» COVID-19. На Вінниччині за добу виявили 600 нових випадків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (213)
  • Nataliya Sokolyanskaya Zhmakina

    От і з лікаря Ляшка і Верховної ради нехай почнуть вакцинацію!!
  • Елена Кияшко

    🤦🤦🤦
  • Olha Romanishina

    "Сразу видно креативную мысль юмористов Квартала 95. Поставками вакцины в Украину официально занимается ООО Grace of God, дословно ООО Божья благодать. Фирма зарегистрированная три месяца назад на Печерске в Киеве, двумя индусами гражданами Украины, один из которых работает топ менеджером в Кривом Роге на АрселорМиталл. В принципе понятно к кому из выходцев с этого славного города, на самом высоком посту в государстве, тянутся нити откатов с закупленных в два раза дороже вакцин.
    Фирмочка кроме вакцины от коронавируса торгует ещё овощами, мебелью, коврами. Короче по профилю работают ребята. Квартал рулит. Укололся и сразу в рай - познать благодать."
    (с)
  • Олег Ковальчук

    А чому Індійську? Чому, не ще якусь - дішманську. Бажання маєте на собі випробувати, от ті хто привіз?

    Ols Kat reply Олег Ковальчук

    Логiка тут проста - яку завгодно аби не росiйську
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up