Успішна овочева ферма: випадковість чи наполеглива праця? (Прес-служба Organic-D)

Успішна овочева ферма: випадковість чи наполеглива праця? (Прес-служба Organic-D)

Цього року овочева ферма Органік-Д визнана кращим підприємством Вінницької області у сфері овочівництва. Таку відзнаку компанія отримала нещодавно від Вінницької ОДА (Обласної держадміністрації), а йшла до цього два дуже динамічні роки роботи.

Вадим Кричковський, директор Органік-Д, розповідає про цікавий  шлях підприємства  в агробізнесі.

1 - рішучий крок

“Іноді треба зробити рішучий крок і, як правило, на самому початку. Нашим першим кроком був вибір ніші у сільському господарстві. Всупереч українським стереотипам, що морква тільки з Херсону добра, ми вирішили довести, що можемо вирощувати якісні овочі та ще й заробляти  на цьому”.

2 - вивчати, як це зростає

Овочева ферма, що знаходиться у Сисутсках під Вінницею, першою у Центральній Україні почала вирощувати врожай на органічному добриві власного виробництві. Весь  пілотний 2017 рік Органік-Д був сконцентрований на одній культурі - помаранчевій. А також на будівництві сучасного холодильного сховища, яке стало серцем всього агрокомплексу. На той час компанія складалася лише з трьох постійних працівників. Та щоденно вивчала процес вирощування моркви.
 
Треба було отримати відповіді на прості, але важливі питання  для агропочатківців. Коли почати сіяти? Як вдобрювати органічною рідиною? Чи зараз збирати врожай, чи пізніше? Як правильно обрати партнерів? З якою лабораторію співпрацювати? Які ще культури ми можемо вирощувати у наших умовах? І так далі…
 
3 - розуміти свої можливості
 
“Зрозумівши можливості та отримавши задовільні результати майже з «нуль» нітратів та пестицидів, ми пішли далі, - каже Вадим Кричковський. - І  ризикнули купити власну  коштовну техніку”. Сучасне обладнання  разом з крапельним зрошенням, яке не часто застосовують у овочівництві, дало нам  впевненість та поштовх рухатися далі. Але й  виявило поточні проблеми – нестачу води, нестабільність ринку, неможливість розрахувати прибуток...
“Щоб не сталося наступного року, ми готові, тому що розуміємо -  це агробізнес. Треба бути готовими до всього і крапка.

4 - не лякатися «точного землеробства»

До речі, - продовжує директор, - від ризиків нас страхують методи точного землеробства. Органік-Д отримує картограми розподілу макро- та мікроелементів для точного дозування добрива в подальшому. І таким чином дбайливо ставиться до землі. Тому, перш ніж орати землю, компанія замовляє аналізи зразків ґрунту.

5 - персонал надважливий!

Технології завжди змінюються, а з ними і люди. Важливо брати у команду тих людей, які готові йти з тобою далі та розділяти цінності організації. Бути просто орієнтованим на результат вже недостатньо. “Вирощуємо свій персонал, як улюблений врожай, - посміхається Вадим Кричковський, - і здається, нам це вдається”.
 
6 - не втрачати жагу до нових ідей
 
“Стосовно агроперспектив, - каже директор Органік-Д, - зараз в пріоритеті харчова безпека міжнародного рівня, отримання відповідних сертифікатів, опрацювання експортних напрямків, пошук зарубіжних партнерів”. А в поточних планах ферми покращення технологій вирощування, подальше підвищення якості продукту та розширення овочевої лінійки: цибуля, картопля, капуста. Мета 2020 - забезпечити нашого покупця місцевими овочами від А до Я.
 
7 - завойовувати  впевненість клієнта у своїй продукції
 
На питання, як все ж таки стати успішним у сільському господарстві, в Органік-Д відповідають просто: “Успіх  –  це картинка, а все інше – щоденна рутинна праця. Цим ми і займаємося кожного дня, щоб завойовувати увагу наших покупців якісними продуктом та сервісом”.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 30 червня по 7 липня, які ви могли пропустити 20:08 «Страх був лише за дітей»: історія кухарки Лариси, яка годує бійців 120-ї бригади ТрО 19:04 Палац Меринга у Старій Прилуці руйнується. Національну пам’ятку залишили без уваги і фінансування photo_camera 18:04 Не стало Віктора Насушного — досвідченого хірурга з Іллінців Від читача 15:10 Кінологічний центр — не розкіш, а потреба ! 17:34 Занедбана пам’ятка у Гущинцях: історія палацу княгині Абамелек на Вінниччині photo_camera 17:03 Етнолокація з душею: як на Вінниччині перетворили старий клуб на туристичну родзинку photo_camera 16:03 «Італійський брейнрот» атакує TikTok: бабусі в хороводах співають меми, а ШІ вигадує нових зірок інтернету play_circle_filled 16:00 HEARTBEAT LIVE: сольний концерт DOROFEEVA у Pirogov Sky 8 вересня (Новини компаній) 15:32 Як змінювалася Вінниця з 1796 по 1982 рік? Місто на історичних картах 15:12 У Вінниці організовують безкоштовний сплав на катамаранах для дітей Захисників 14:09 ТОП-5 оригінальних рецептів холодної кави, які варто спробувати вдома 13:31 Якби ви зустріли мера, що б ви у нього запитали? Ми запитали вінничан 13:04 У Гнівані відкрили модернізований дитсадок за підтримки ЄС play_circle_filled 11:56 На Хмельницькому шосе згорів легковик — відео. По області рятувальники ліквідували ще 15 пожеж play_circle_filled 11:34 «Квітки соняха»: у Вінниці відкривається група підтримки для тих, хто втратив рідних через війну 11:10 Б’ють по ТЦК: за тиждень — третій прицільний удар росії по центрах комплектування photo_camera 10:12 Вінничанка Лілія Бакар здобула срібло на Всесвітньому фестивалі української культури photo_camera 10:08 Укрзалізниця запускає «Паспорт мандрівника» для дітей — отримати можна у Вінниці play_circle_filled 09:42 «Нива» на останніх хвилинах контрольного поєдинку вирвала перемогу у «Буковини-2»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up