Успішна овочева ферма: випадковість чи наполеглива праця? (Прес-служба Organic-D)

Успішна овочева ферма: випадковість чи наполеглива праця? (Прес-служба Organic-D)

Цього року овочева ферма Органік-Д визнана кращим підприємством Вінницької області у сфері овочівництва. Таку відзнаку компанія отримала нещодавно від Вінницької ОДА (Обласної держадміністрації), а йшла до цього два дуже динамічні роки роботи.

Вадим Кричковський, директор Органік-Д, розповідає про цікавий  шлях підприємства  в агробізнесі.

1 - рішучий крок

“Іноді треба зробити рішучий крок і, як правило, на самому початку. Нашим першим кроком був вибір ніші у сільському господарстві. Всупереч українським стереотипам, що морква тільки з Херсону добра, ми вирішили довести, що можемо вирощувати якісні овочі та ще й заробляти  на цьому”.

2 - вивчати, як це зростає

Овочева ферма, що знаходиться у Сисутсках під Вінницею, першою у Центральній Україні почала вирощувати врожай на органічному добриві власного виробництві. Весь  пілотний 2017 рік Органік-Д був сконцентрований на одній культурі - помаранчевій. А також на будівництві сучасного холодильного сховища, яке стало серцем всього агрокомплексу. На той час компанія складалася лише з трьох постійних працівників. Та щоденно вивчала процес вирощування моркви.
 
Треба було отримати відповіді на прості, але важливі питання  для агропочатківців. Коли почати сіяти? Як вдобрювати органічною рідиною? Чи зараз збирати врожай, чи пізніше? Як правильно обрати партнерів? З якою лабораторію співпрацювати? Які ще культури ми можемо вирощувати у наших умовах? І так далі…
 
3 - розуміти свої можливості
 
“Зрозумівши можливості та отримавши задовільні результати майже з «нуль» нітратів та пестицидів, ми пішли далі, - каже Вадим Кричковський. - І  ризикнули купити власну  коштовну техніку”. Сучасне обладнання  разом з крапельним зрошенням, яке не часто застосовують у овочівництві, дало нам  впевненість та поштовх рухатися далі. Але й  виявило поточні проблеми – нестачу води, нестабільність ринку, неможливість розрахувати прибуток...
“Щоб не сталося наступного року, ми готові, тому що розуміємо -  це агробізнес. Треба бути готовими до всього і крапка.

4 - не лякатися «точного землеробства»

До речі, - продовжує директор, - від ризиків нас страхують методи точного землеробства. Органік-Д отримує картограми розподілу макро- та мікроелементів для точного дозування добрива в подальшому. І таким чином дбайливо ставиться до землі. Тому, перш ніж орати землю, компанія замовляє аналізи зразків ґрунту.

5 - персонал надважливий!

Технології завжди змінюються, а з ними і люди. Важливо брати у команду тих людей, які готові йти з тобою далі та розділяти цінності організації. Бути просто орієнтованим на результат вже недостатньо. “Вирощуємо свій персонал, як улюблений врожай, - посміхається Вадим Кричковський, - і здається, нам це вдається”.
 
6 - не втрачати жагу до нових ідей
 
“Стосовно агроперспектив, - каже директор Органік-Д, - зараз в пріоритеті харчова безпека міжнародного рівня, отримання відповідних сертифікатів, опрацювання експортних напрямків, пошук зарубіжних партнерів”. А в поточних планах ферми покращення технологій вирощування, подальше підвищення якості продукту та розширення овочевої лінійки: цибуля, картопля, капуста. Мета 2020 - забезпечити нашого покупця місцевими овочами від А до Я.
 
7 - завойовувати  впевненість клієнта у своїй продукції
 
На питання, як все ж таки стати успішним у сільському господарстві, в Органік-Д відповідають просто: “Успіх  –  це картинка, а все інше – щоденна рутинна праця. Цим ми і займаємося кожного дня, щоб завойовувати увагу наших покупців якісними продуктом та сервісом”.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up