Українська медицина через кризу в країні "впала в кому"

Українська медицина через кризу в країні "впала в кому"
Медицина в Україні в "комі": на потреби медицини в цьому році держава виділяє стільки грошей, як 21 рік тому, в 1993-94 роках. Про це під час засідання громадської організації "Медичний експерт" заявила народний депутат України від "Опозиційного блоку" Тетяна Бахтєєва

У медичній галузі України склалася критична ситуація. За всі роки незалежності медицина переживає один з найважчих періодів.

- Система надання медичної допомоги в нашій країні перебуває у вкрай важкому стані, - заявила нардеп. - Його можна визначити медичним терміном "коматозний стан". Це пояснюється тривалим хронічним недофінансуванням, не виконання рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я про те, що медична галузь в будь-якій державі повинна фінансуватися не менш п'яти відсотків від ВВП.
За словами депутата Бахтєєвої, за всі 24 роки незалежності в Україні не було фінансування в пропорції п'яти відсотків від ВВП. Найкраще фінансування було в 2013-му році на рівні 3,9%, а в 2014-му і 2015-му роках фінансування було на рівні 1993-1994 років - не найбільш благополучного періоду для української економіки.

На 2015-й рік у бюджеті України передбачено виділити на медицину майже 60 мільярдів гривень. Це на 4 мільярди більше, ніж торік.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:22 Сапери ДСНС знищили гранату та снаряд часів Другої світової photo_camera 17:58 Один пропуск — 20 грн: цікавий спосіб відпрацювання пропущених пар в Барському коледжі 17:15 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 17:07 Аби захопити вінницький кар'єр, хабарники пропонували мільйон доларів полковнику СБУ photo_camera Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 16:23 Сорок діячів культури і мистецтв Вінниччини отримуватимуть стипендії ОВА 16:17 «Таких як він, ніколи більше не буде». Вінниця попрощалася з Назарієм Гринцевичем 15:21 У Вінниці затримали водія, який був під дією двох наркотиків 15:15 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження? 09:17 Найзапекліші бої точаться на Авдіївському напрямку: Генштаб про 807-й день війни 09:05 Безкоштовні медичні тестування, майстер-класи з благодійним проєктом "Колесо Підтримки" (Новини компаній) 08:55 Вінниця завмерла у скорботі: в останню путь проводжають Назарія Гринцевича та Олега Остапенка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up