Повністю закриває й ніс і рот. Як правильно носити маску в громадських місцях

Повністю закриває й ніс і рот. Як правильно носити маску в громадських місцях
  • Маска та рукавички — наш «щит», який допоможе зменшити розповсюдження вірусу. Але вони не захистияь, якщо їх носити не правильно.

У період карантинних обмежень парк чи сквер поруч із вашим домом. Та навіть попри те, що на відкритому повітрі вірус не затримується, важливо продовжувати носити маску.

Бо навіть на відкритому повітрі не завжди є змога дотримуватися рекомендованої фізичної дистанції 1–1,5 метра від інших.

Носіть маску в місцях скупчення людей, коли ви:

Відео дня
  • тісно контактуєте з іншими людьми з-поза вашого домогосподарства, наприклад, зустрілися з друзями й сидите в тісному колі на лавочці чи траві;
  • перебуваєте на дитячих майданчиках;
  • стоїте в черзі за кавою тощо.

Перебуваючи в громадських місцях на відкритому повітрі:

  • наскільки це можливо уникайте скупчення людей;
  • намагайтеся максимально дотримуватися фізичної дистанції;
  • обмежте час перебування з іншими людьми;
  • одягайте маску щоразу, коли немає змоги зберігати фізичну дистанцію від інших.

Переконайтеся, що ваша маска повністю закриває й ніс і рот. А не висить на підборідді, під носом або лише на носі, на одному вусі чи на руці.

Не забувайте мити руки водою з милом принаймні 20 секунд після того, як ви перебували в громадському місці, чхали чи кашляли. Якщо такої змоги немає, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, що містить щонайменше 70 % спирту.

Якщо у вас або ваших близьких є симптоми грипу або COVID-19, залишайтеся вдома. Пам’ятайте, що люди без симптомів або які нещодавно одужали від COVID-19 і мають негативний тест, усе ще можуть поширювати вірус. Тому носити маску правильно — це й турбуватися про інших.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я інших — носіть маски правильно!

Як носити рукавички

Коли треба застосовувати рукавички:

  • коли є передбачуваний безпосередній контакт з кров’ю або іншими біологічними рідинами, слизовими оболонками та потенційно інфікованими матеріалами;
  • коли є безпосередній контакт із пацієнтами, які інфіковані патогенами, що передаються контактним шляхом;
  • під час роботи із потенційно забрудненим обладнанням і поверхнями, що використовують під час догляду за хворими.

Як знімати рукавички:

  • зачепіть її на рівні долоні іншою рукою в рукавичці та обережно зніміть;
  • тримайте зняту рукавичку іншою рукою в рукавичці;
  • просуньте пальці руки без рукавички на зап’ясті під рукавичку, що залишилася надягненою, та зніміть її, загорнувши над першою рукавичкою.

Рукавички заборонено мити чи обробляти дезінфектантами, щоб використовувати повторно. Мікроорганізми не можуть бути абсолютно видалені з їхньої поверхні, до того ж втрачається цілісність структури рукавичок.

Рукавички надягають останніми з усіх засобів індивідуального захисту.

 

Читайте також:

Вінниччину перевели до «жовтої» зони карантину. Які обмеження скасовують?

ПЛР та ІФА: де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Горошко

    Ой, мля... Шла 5467 волна страшнючей ковидлы. Населения практически не осталось, но власти все равно обьявили полный лохдаун.

    Читач66 reply Наталья Горошко

    еб@нашка всё ещё не угомонилась

    Наталья Горошко reply Читач66

    Тебе нужно лечиться. Но твой впач - психиатр
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up