Людей з ознаками ГРВІ закликають робити ПЛР-тест: лікар дав поради

Людей з ознаками ГРВІ закликають робити ПЛР-тест: лікар дав поради
  • У МОЗ закликають українців з симптомами ГРВІ тестуватися методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на коронавірус. Далі слід очікувати результати тестів, що може зайняти 10-12 днів, в залежності від регіону.

Сімейний лікар та педіатр Антон Асонов в ефірі телепрограми «Сніданок з 1+1» розповів, як нововведення вплине на роботу медиків і що робити, поки не прийдуть результати тестів.

На його думку, глобально сімейні лікарі вже були налаштовані на те, щоб розглядати пацієнта з симптомами ГРВІ як потенційно хворого на COVID-19.

— Єдине, що я від себе можу сказати щодо ПЛР, що в державних лабораторіях доведеться чекати результату досить довго. Тому я б хотів, щоб ми звернули увагу на експрес-тести на виявлення антигену, — зазначає лікар.

Відео дня

За його словами, на початку осені і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, і глава МОЗ Максим Степанов заявили про те, що вони закуповують ці тести, і будуть активно їх впроваджувати, адже їх специфічність і чутливість наближаються до ПЛР, але отримати результат ми можемо за 15-30 хвилин

При цьому Асонов наголошує, що «в умовах, коли у нас вже вал хворих», навіть на прийомі у лікаря можна робити такі аналізи, і потім вже спокійно чекати результату ПЛР 10 днів, просто щоб його підтвердити.

Поки немає результатів ПЛР-тесту 

Перші рекомендації можна отримати або від самих сімейних лікарів, або вже від мобільної бригади медиків.

Що робити, поки не з'являться результати ПЛР-тесту на коронавірус:

  • перебувати в ізоляції,
  • пити більше рідини
  • контролювати температуру
  • діагностувати дихальні шляхи за допомогою пульсоксиметра (якщо він є).

Також сімейний лікар розповів, при яких показниках відбувається обов'язкова госпіталізація. Крім показника пульсоксиметра менше ніж 92 і високої температури, повинні бути ще й нюанси, пов'язані із загостренням хронічних важких хвороб: цукровий діабет, онкологічні захворювання, бронхолегеневі захворювання, серцево-судинна патологія.

 

 

Читайте також:

В Україні виявили понад 15 тисяч нових випадків СOVID-19. Скільки на Вінниччині?

Нові подробиці смертельної ДТП біля Бару. Прокурор дав покермувати працівниці суду

Ціна на електроенергію подорожчає з 1 грудня: кому доведеться переплачувати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Artem Snic

    Делаешь тест что бы узнать болен ли ты, получаешь ответ уже когда выздоровел... супер.
  • Наталья Горошко

    Я посоветую советчикам идти на. Вместе с: "тэстамы", "карантынамы", "намордныкамы" "ковидоламы" и всем остальным.

    Тина Тина reply Наталья Горошко

    Пані безсмертна соціопатка?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up