Ціна на електроенергію подорожчає з 1 грудня: кому доведеться переплачувати

Ціна на електроенергію подорожчає з 1 грудня: кому доведеться переплачувати
  • Вартість на електроенергію піднімуть для промисловості, але це позначиться на цінах для кінцевих споживачів.

В Україні подорожчає вартість транспортування електроенергії на підприємства промисловості на 30% вже з 1 грудня 2020 року. Експерти кажуть, що швидке підвищення вартості світла стане ударом не тільки для промисловості, але і для простих українців, оскільки вплине на курс долара й інфляцію. 

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив президент Укрметалургпром Олександр Каленков.

— Мова йде про чергове підняття цін на транспортування електроенергії. Останнє таке підвищення було влітку цього року – в 1,5 раза. Зараз з 1 грудня піднімається ще ціна транспортування електроенергії на 30%. Заплатять за це всі. Помилково припускати, що це торкнеться тільки промисловості. У підсумку це все одно перейде на вартість товарів для кінцевих споживачів і за це заплатять всі громадяни країни, — підкреслив Каленков.

Відео дня

Також експерт наголошує, що конкурентоспроможність українських товарів на міжнародному ринку буде знижена за рахунок необхідності підвищення вартості продукту.

— Ми менше зможемо продати на світових ринках металопродукції – однієї з основних статей нашого експорту. Це вплине і на курс, і на інфляцію. Тут негативний вплив на громадянина України не тільки через підвищення цін на електроенергію, але й опосередковано, коштом зменшення надходжень у бюджет, тиску на курс, збільшення інфляції, — зазначив президент об'єднання.

Коментуючи відповідне рішення Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ), експерт нагадав, що не так давно, влітку 2020 відбулося підвищення вартості електроенергії в 1,5 раза.

Інформацію про подвійне здорожчання електроенергії, нагадаємо, офіційно спростували в Міністерстві енергетики. Там зазначили, вартість електроенергії для населення не зміниться до кінця року. І те, що продовжує діяти ціна електроенергії до 100 кВт-год на місяць — 90 копійок за кВт-год, а понад 100 кіловатів — 1 гривня 68 копійок за кіловат.

 

Читайте також:

Black Friday під час коронавірусу: як вінничанам не обпектися на шопінгу?

«Вже за традицією»: синоптик розповів про погоду на Різдво і Новий рік

Анонсували новий спосіб виклику «швидкої допомоги» для людей з коронавірусом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Владимир Верещак

    А что им бюджет, главное ахметова чтоб устраивало, а на 30 милионов людей иожно забить
  • Юрий Бондарук

    Лінія районної РЕС йде через вугол мого приватного участка. На землю під лінією ВСТАНОВЛЕНИЙ СЕРВІТУТ районною РЕС (заборона на капітальне будівництво). ПИТАННЯ ЗНАТОКАМ: чи має сплачувати мені районна РЕС за доставку електроенергії (проходження лінії через мій приватний участок)? Договір з РЕС про встановлення сервітуту і обмеження мене, як власника землі, в моїх правах - Є. Раніше таке питання не виникало, бо доставка електроенергії була безкоштовною. А тепер? Може позиватися до них через суд?
  • Анатолий Кокойда

    Напевне я трохи того !! Скажіть будь ласка,  а до чого тут долар знов ????!!!!
    Заї..ли вже з цим доларом!!!! Світло українське , долар американський аж ніяк не пересікаються , хіба в уяві деяких!
  • Aleksandr Martunuyk

    Всі питання до президента коломойського,  саме за нього ви всі довб.би голосували?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up