Кожна третя людина, яка перехворіла на COVID-19, має психічні розлади

Кожна третя людина, яка перехворіла на COVID-19, має психічні розлади
  • Група дослідників з Оксфордського університету виявила, що майже у 34% людей, які перехворіли на коронавірусну хворобу COVID-19 виявили погіршення ментального здоров'я. Ці прояви найчастіше дають про себе знати протягом шести місяців.

Відповідні дані надали у медичному журналі The Lancet, пише канал telegram «Психологічна підтримка».

— У дослідженні брали участь 236 379 пацієнтів, переважно мешканців США, і виявилося, що у 34% з них після одужання від коронавірусної хвороби протягом наступних шести місяців діагностували неврологічні чи психіатричні розлади, — йдеться у повідомленні.

Найпоширенішими діагнозами після COVID-19 були:

  • тривожні розлади (зустрічаються у 17% пацієнтів),
  • розлади настрою (14%),
  • розлади, пов'язані із вживанням психоактивних речовин (7%),
  • безсоння (5%).

Зазначимо, що минулої доби на Вінниччині виявили 30 нових випадків коронавірусної хвороби та вперше за довгий час не зафіксували летальних випадків.

 

Відео дня

Читайте також:

З COVID-19 до лікарень вчора госпіталізували понад тисячу хворих

Вперше за довгий час — жодної смерті від ускладнень. Дані про COVID-19 станом на 3 червня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач88

    Дуриков увеличится..... А нет статистики, сколько "психічних розладів"  у нас в Украине через эту жизнь, с такими тарифами и ценами?

    AK reply Читач88

    73%

    Читач88 reply AK

    маловато наверное.... я думаю, 93%.. не меньше))
  • Кокос

    В Україні за офіційними даними кожна третя людина була з психічними розладами і без ковіду,у світі загалом -кожна 5-та
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up