Епідемія насувається: українців попередили про другу хвилю грипу

Епідемія насувається: українців попередили про другу хвилю грипу

Лікарі попереджують, що в цьому епідемічному сезоні перехворіють на грип до 6,7 мільйонів українців.

Січень традиційно прийнято вважати піковим місяцем захворюваності на грип. У зв'язку з ускладненнями грипу вже померла одна людина. Поки що епідпоріг по країні не перевищено, однак в семи областях України інтенсивність захворюваності вище, ніж в інших, повідомляє Центрі громадського здоров'я. Це Київська, Житомирська, Чернівецька, Вінницька, Хмельницька, Рівненська і Волинська області.

— Ніхто не може знати, чи переживе він цей сезон чи ні. Грип - непередбачуваний, тому що все розвивається дуже швидко; тому що немає належної настороженості на початку сезону; тому що все забувається, а тепер ще й тому, що обмежений доступ до медичної допомоги, в зв'язку з чим пацієнти довго хворіють вдома. Іноді - непробачно довго. Дуже страшно, коли буквально за кілька днів ми втрачаємо молодих, активних людей від потенційно передбачуваність стану, —  повідомила у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook інфекціоніст Ольга Голубовська.

За словами експертів, в епідемічному сезоні 2019/2020 прогнозується дві хвилі грипу. Перша була в грудні, і її течія була відносно легким. Тільки 3% хворих госпіталізували. А ось друга буде в кінці січня - початку лютого, вона буде складніше і затягнеться на чотири тижні.

Відео дня

Чи почали вже дітки хворіти на грип і як вберегтись від захворювання? Про це лікарі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні розповідали телеканалу «Вінниччина»:

Читайте також:

Хвороби, щеплення, ліки, операції... За що вінничани можуть не платити
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Долой выдуманные запреты

    Сами придумали ? Сделайте фонд куда сдавать и сколько,  чтобы не болеть , а то пока болеешь то за кой х.й те лекарства покупать?
  • Тетяна Мотова

    Чому друга хвиля грипу??? Наверно не всіх грип захватив тай зробили другу хвилю!!
  • Benya Raiderman

    Один вопрос, как можно предсказать какие-то волны новые болезней

    Ирина Процюк reply Benya Raiderman

    И даже знают какой процент и в какой области
  • Алина Трембицкая

    Ми ще з першої не відійшли
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up