Прокоп'єв день 5 грудня: прикмети та що не можна робити

Прокоп'єв день 5 грудня: прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 5 грудня, вшановують пам'ять святого Прокопа Читця. Прославився він тим, що за своє праведне життя отримав дар чудотворення і почав зцілювати хворих.

Історія свята

За переказами, Прокопій, який народився мученик в Єрусалимі, був читцем у Кесарійській церкві. Під час служіння він пояснював прихожанам Святе Письмо і перекладав його на сирійську мову. Але найбільше святий прославився тим, що міг зцілити одержимих бісами. Під час гонінь християн за їхню віру Прокопія теж заарештували і віддали під суд. Під час суду він відмовився визнати язичницьких богів, а також владу самого царя. Правитель дуже розгнівався і наказав стратити читця.

Народні прикмети на 5 грудня

Відео дня

Тепла погода - зима буде сніжною і довгою

Якщо людина народилася, 5 грудня, то буде добре знати своє призначення

У якості талісмана людині, народженій 5 грудня, варто носити турмалін

Сажа розгорілася біля багаття - погода буде сніжною і похмурою

Вовки 5 грудня близько підійшли до хати - зима буде суворою і морозною, а весна настане нескоро

У морозний день 5 грудня вода в ополонці знаходиться вище рівня льоду - прикмета до того, що в найближчі дні буде мокрий сніг і відлига.

Що цього дня не можна робити

Лаятися. Постарайтеся стримувати свої емоції та будьте розсудливими.

Не позичайте нічого сусідам, адже можете віддати щастя.

Не вирушайте в далеку дорогу, залишіться вдома. Присвятіть свій вільний час саморозвитку: почніть читати нову книгу, подивіться культовий фільм або якщо ви довго мріяли вивчити іноземну мову – почніть просто зараз.

Нагадаємо, 5 грудня, православна церква відзначає:

  • Післясвято Введення у храм Пресвятої Богородиці
  • Апостолів від 70 Філімона і Архипа і мучениці рівноапостольної Апфії
  • Благовірного князя Михайла Тверського
  • Благовірного Ярополка, у святому хрещенні Петра, князя Володимиро-Волинського
  • Мученика Прокопія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Євген Тичук

    Прокопьєв - то в греції, і в неканонічному філіалі РПЦ.  В Україні - Прокопа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up