Римо-католики святкують Великдень. Чи було під час карантину у вінницьких костелах людно?

Римо-католики святкують Великдень. Чи було під час карантину у вінницьких костелах людно?
Великодня меса у костелі Храму Божого Милосердя
  • Сьогодні, 4 квітня, християни західного обряду відзначають одне із найголовніших свят церковного року — Великдень.
  • Ми побували на святковій месі в римо-католицькій церкві Храму Божого Милосердя, і побачили, як дотримуються віряни карантинних норм у свято.

Ввечері, напередодні свята Великодня, в римо-католицьких храмах проводять освячення пасок, у неділю відбувається святкова меса. Журналісти сайту «20 хвилин» відвідали богослужіння в римо-католицькій церкві Храму Божого Милосердя, що в мікрорайоні Тяжилів. Ми подивилися, чи людно було на свято в костелі, і як тут дотримуються необхідних норм під час суворого карантину.

Напередодні святкування Великодня, нагадаємо, Вінницька ОДА опублікувала список нових карантинних обмежень. І серед них, є правила для церковників: богослужіння в приміщеннях можна проводити за умови перебування однієї людини на 5 квадратних метрів площі приміщення. Тобто, якщо в храмі є зала площею 200 квадратних метрів, то в ній можуть знаходитися одночасно не більше 40 людей. За цим стежитимуть представники правоохоронних органів.

Відео дня

У дворі храму Божого Милосердя було так тихо, що здавалася і святкові служіння відмінили. заявлених охоронців теж не було. Коли зайшли всередину костелу, побачили, що святкова меса все ж відбувається, а людей — яблуку ніде впасти.

Отець Павло веде проповідь, всі лави у костелі переповнені вірянами. Хоч дистанції не дотримуються, проте присутні у храмі — всі до одного в захисних масках.

Під час Служби Божої настоятель костелу наголосив, що «через пандемію кількість прихожан зменшилася, але до храму ходити всеодно потрібно, бо в молитвах наше спасіння».

 Проте при вході в костел маски і санітайзери на столику для парафіян все ж поставили. 

Читайте також:

У вінницьких католиків Великдень знову на карантині. Які діятимуть обмеження?
Великдень-2021 на карантині: перед храмами буде поліція, посилили правила

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Таня Иванова

    Поздравляю всех римо католиков с пасхой
    .
  • Next

    Все дуже вишукано з врахуванням сьогодення. Немає  пасхальних кошиків, замість них запропоновано невеличкі пляшки води, які будуть  освячені, а дома можна буде покропити тією водою паски і все до них. Пан Ісус Христос з мертвих встав!

    Next reply Next

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up