За останні два сезони шість вихованців вінницького футболу поповнили клуби Прем’єр-ліги

За останні два сезони шість вихованців вінницького футболу поповнили клуби Прем’єр-ліги
  • Підсумки роботи за два останніх роки обговорювали на виконкомі Вінницької обласної Дитячо-юнацької футбольної ліги.
  • Засідання пройшло у конференц-залі готелю «Поділля».
  • На ньому були присутні голова Вінницької обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін, директор ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова Ігор Коваль, директор ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Олег Тарлецький, інші спортивні керівники і провідні тренери регіону.

Прозвітував заступник голови обласної Дитячо-юнацької футбольної ліги Олександр Сидорук. Він нагадав, що чемпіонат ДЮФЛ Вінниччини є наймасовішим змаганням в регіоні. За останні два сезони в ньому взяли участь 119 команд, це близько 2600 дітей. Причому під час заявки кожен колектив отримував у подарунок по 5 футбольних м’ячів.

Одразу 10 команд представляють Вінниччину в ДЮФЛ України. По 4 команди ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова і ДЮСШ «Прем’єр-Нива» грають у вищій лізі цих змагань, а дві команди спортшколи «Темп» (всі — Вінниця) представлені у першій лізі. У Всеукраїнських змаганнях ФСТ «Колос» «Золотий колосок» область в 2019 році представляли ДЮСШ Мурованих Курилівців і ДЮСШ «Десна» Вінницького району, яка стала чемпіоном серед юнаків 2007 р.н.

Олександр Сидорук розповів, що за останні два роки клуби Прем’єр-ліги поповнили шість гравців, які приймали участь у Вінницькій обласній ДЮФЛ. Це Костянтин Ісаєнко і Володимир Здирко (обидва — «Динамо», Київ), Владислав Погорілий («Шахтар», Донецьк), Владислав Прильопа («Чорноморець», Одеса). Євгеній Топало і Назарій Стоянов (обидва — «Олімпік», Донецьк).

Відео дня

Також десяток вихованців обласного футболу 2000-2002 р.н. нині виступають за клуби першої та другої ліг ПФЛ України. В підсумку робота керівництва Вінницької обласної Дитячо-юнацької футбольної ліги за звітний період була визнана задовільною.

Йшлося і про проблеми у дитячо-юнацькому футболі регіону. Це випадки фальсифікації і невчасної подачі заявочних документів, а також недостатня кількість арбітрів, які можуть обслуговувати матчі юнаків на Вінниччині. Провідний освітянський тренер Сергій Рабцун (Калинівка) звернув увагу на брак тренерських кадрів. За його словами, молодь не поспішає у тренери. Також бажаючим необхідно мати вищу педагогічну або фізкультурну освіту, що суттєво звужує коло претендентів.

На засіданні йшлося по карантинні заходи в зв’язку із поширенням коронавірусу, певні зміни у правилах футболу, було затверджено календар другого кола чемпіонату області серед дитячо-юнацьких футбольних команд.    

  
 

Читайте також:

Визначились пари чвертьфіналістів Кубку Вінниччини з футболу: жереб звів фаворитів «Орлівку» та «Моноліт»

Турнір зі змішаних єдиноборств «Road to WWFC 24» відбудеться без глядачів
 

  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up