Юний «Марадона» забив гол, підігравши рукою: вінницький «Темп» зупинили за допомогою нечесної гри

Юний «Марадона» забив гол, підігравши рукою: вінницький «Темп» зупинили за допомогою нечесної гри

Триває Дитячо-юнацька футбольна ліга України. У першій лізі цього змагання Вінницю представляють дві команди футбольної школи «Темп», які тренує Дмитро Маліновський.

«Темпівці» змагаються на всеукраїнському рівні за підтримки адміністрації Палацу дітей та юнацтва і підприємства «Домашній маркет». 

Минулої неділі «Темп» приймав колектив «Жерм» (Черняхів, Житомирська область). Вінницька команда U-17 поступилася із рахунком 0:2. Гості забили по голу в кінцівці кожного із таймів. Причому рахунок було відкрито із порушенням правил.

– На відео чітко видно, що м’яч забили після подвійної помилки судді. Спочатку суддя призначив кутовий, якого не було. А після подачі корнера футболіст гостей підіграв собі рукою, забивши гол (пригадується Дієго Марадона, який схожим чином вразив ворота англійців на Мундіалі-1986-авт), – сказав Дмитро Маліновський.   

Відео дня

Остаточну крапку в матчі «Жерм» поставив, коли вінничани, що прагнули відігратися, повністю розкрилися. У підопічних Дмитра Маліновського був не один гольовий момент, але вони ними не скористалися.      

– Гра була приблизно рівною. Суперники мали перевагу з віком. Адже наша команда – на рік молодше, ніж інші учасники ліги. Це дається взнаки. «Жерм» за рахунок свого досвіду продавив наш захист, –  прокоментував Дмитро Маліновський. – У мене немає претензій до гравців. Вони діяли на полі із максимальної самовіддачею, намагалися контролювати м’яч і виконати тренерські вказівки.

Гравець «Темпу» U-17 Назар Студілко займається футболом п’ять років.

– Торік ми посіли в групі ДЮФЛ України передостаннє місце. Цього сезону збираємося виступити краще. Адже склад нашої команди оновився, – прокоментував Назар Студілко. – Після завершення спортшколи я збираюся продовжувати футбольну кар’єру – буду виступати на аматорському рівні.    

Тим часом команда «Темп» U-15 програла «Жерму» - 0:3. Пан Маліновський називає цю поразку заслуженою.

– На жаль, після зміни тренера команда, яка була рік тому, аж ніяк не покращила гру. Вона просто не готувалася до чемпіонату України. І зараз ми надолужуємо згаяне. У порівнянні з першими двома іграми видно прогрес. Ми контролюємо м’яч, створюємо небезпечні моменти. І вже почав спостерігатися малюнок гри, – зазначив Дмитро Маліновський.

Після трьох турів «темпівці» ще не мають очок.

– Але ми лише ще на початку довгого шляху. В ДЮФЛ України граємо другий сезон. Перед цим «Темп» став першою вінницькою командою, яка почала грати в чемпіонаті України U-19. Потім нас підтримала команда ОДЮСШ Блохіна-Бєланова. А в цьому сезоні із нашої команди U-19 ми передали чотирьох футболістів у «Ниву-2». Причому всі грають в основному складі. Це Богдан Король, Вадим Коцюбняк, Андрій Вишневський і Данило Драбатий, – зазначив Дмитро Маліновський.

Особливих турнірних задач у період становлення тренери перед «темпівцями» не ставлять. В першу чергу треба сформувати боєздатні колективи і навчальні групи, де займатимуться суто учасники ДЮФЛ України.

– В футбольній школі «Темп», яка діє на базі Палацу дітей та юнацтва, наразі працює шість тренерів. Нашими партнерами є наставники СК «Темп», які роблять на базі шкіл № 16 і № 15, – інформує Дмитро Маліновський.    

    

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вова Краковецкий

    "На відео чітко видно, що м’яч забили після подвійної помилки судді." - у футболі не "суддя", а "арбітр".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up