Вінницький райдер Іван Медведєв: Глядачам потрібне шоу

Вінницький райдер Іван Медведєв: Глядачам потрібне шоу
Вінничанин Іван Медведєв - єдиний професійний райдер у нашому місті, хто виступає у екстремальному виді спорту BMX (Bike moto xtrime) флетленд (виступи на велосипеді). Витривалість та нескінчена жага до самовдосконалення і опанування нових трюків - ось, що надихає Івана у виступах на велосипеді.

Коли ти почав кататися на велосипеді?
- У дитинстві з сім’єю постійно каталися на велосипедах, лижах. Багато моїх однолітків грали у футбол у дворі, та футбол мені не припав до душі. У шкільному віці катався на різних велосипедах. Уже тоді намагався експериментувати, виконуючи прості трюки.

Як саме ти дізнався про флетленд?
- Я часто відвідую інтернет-сайти. На одному з них прочитав статтю про екстремальні види спорту. З того часу почав переглядати виступи відомих флетлерів і це поступово переросло в хобі. Почав тренуватися в першу чергу для себе, свого задоволення, навіть не думав стати професіоналом.

У чому сама сутність цього екстремального виду спорту?
- Багато хто порівнює цей вид спорту з фігурним катанням на ковзанах. Спортсмен протягом двох-п’яти хвилин виконує трюки на передньому або задньому колесі. Всього існує близько 16 тисяч трюків. На змаганнях важливу роль відіграє не стільки саме виконання трюків, як уміння зробити перехід між ними, котрий називається – зв’язка. Судді завжди звертають найбільшу увагу на виконання цього елементу виступу.

Відео дня
>Якими якостями потрібно володіти, щоб вправно виконувати трюки?
- Потрібно старанно вчити всі трюки місяць за місяцем. Тут головне терпіння, витримка, бажання тренування по п’ять-шість годин на день, а відчуття балансу приходить з часом.
Відверто кажучи, виконання перших трюків не потребують координації, а потім з часом вона виробляється. Взагалі, то я прибічник здорового способу життя – не палю, не вживаю наркотиків і алкоголю. Під час виступу основне навантаження припадає на м’язи спини, тому потрібно завжди себе підтримувати у формі. Коли людина починає займатися флетлендом, то часто виникають проблеми з диханням. Тому збільшую кількість пробіжок перед важливими змаганнями.

На якому турнірі ти виступив уперше?
- У Києві протягом багатьох років проходить турнір з екстремальних видів спорту «Снікерс Урбанія». Восени 2006 року, прихопивши велосипед, як глядач приїхав у столицю. Під час турніру до мене підійшов хлопець і запропонував взяти участь у змаганнях. Я не роздумуючи погодився. Серед 11 учасників виборов п’яте місце. Після виступу на цьому турнірі я з нетерпінням чекав наступного. Саме з того часу й закохався у флетленд і це досі залишається невід’ємною часткою мого життя.

Чи проводяться національні змагання з флетленду?
- Минулорічний чемпіонат України традиційно проводився у Миколаєві. Він привернув увагу іноземних флетлерів. Троє екстремалів з Росії взяли участь у змаганнях. Головним суддею змагань став екс-чемпіон Німеччини з флетленду Даніель Фурман.
Російські екстремали були поза конкуренцією на цьому чемпіонаті, виборовши золото та срібло. Вони мають значний досвід виступів. Бронзовим призером став чемпіон минулих першостей, черкащанин Сергій Супрун. А я посів четверте місце.

Чи береш ти участь у показових виступах?
- Я їздив до багатьох міст на показові виступи, а також разом з 14 провідними флетлерами України виступав у Кишиневі. Одного разу мене навіть запросили на день народження у Дніпропетровськ. Умови участі у показових виступах такі: оплачуваний проїзд, харчування та проживання, а також гонорар у розмірі ста американських доларів. Виступаючи перед публікою - головне зробити зі свого виступу справжнє шоу. Доводилося виступати на благодійних акціях.

До яких змагань ти зараз готуєшся?
- Взагалі у мене зараз сесія в університеті і не можу повністю приділяти увагу флетленду. Але чемпіонат України стартує 24 липня у Миколаєві. Ще є час підготуватися. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up