Вінницькі плавці випередили поляків на меморіалі Марії Гавриш

Вінницькі плавці випередили поляків на меморіалі Марії Гавриш

У Вінниці, в 25-метровому басейні міського палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної, 21 – 22 квітня відбулися XI Всеукраїнські змагання з плавання пам’яті Марії Гавриш. 

Нагадаємо, вона була фіналісткою Олімпійських ігор у Хельсінкі (1952 р.), 14-разовою чемпіонкою Радянського Союзу, 29-разовою рекордсменкою СРСР та України. Змагання пройшли за підтримки відділення НОК України у Вінницькій області, спорткомітету і управління освіти Вінницької міської ради, обласної федерації плавання та спонсорів.  

На урочистому відкритті були: дворазовий срібний призер Олімпіад з плавання голова відділення НОКУ Павло Хникін, заступник голови спорткомітету Вінницької міської ради Роман Семчук, головний спеціаліст департаменту освіти Вінницької міської ради Олександр Слободинський і директор міського палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної Світлана Мусійчук.  

– Чудово, що ці змагання об’єднали нас зі спортсменами міста-побратима Кельце. Вже склалася гарна традиція. Наші плавці їздять на турніри до Кельце, а поляки вже вдруге завітали до Вінниці. Змагання пам’яті Марії Гавриш відбуваються за олімпійськими принципами – в дусі дружби між представниками різних країн і народів, – зазначив Павло Хникін.

Відео дня

– Плавання потужно розвивається у Вінниці. У нас є три басейни, де тривають тренування зранку до ночі. Меморіал Марії Гавриш є важливим змагальним етапом для наших спортсменів, адже він набув статус міжнародного, – сказав Роман Семчук.

– Цей турнір є надзвичайною подією в житті Палацу. Бо завдяки ньому наш заклад вчергове підтверджує репутацію одного з центрів розвитку спорту у Вінниці, – сказала Світлана Мусійчук.      

На блакитні водні доріжки виходили  110 юнаків і дівчат. Серед них були плавці Кельце (Польща), Тернополю, Чернівців, Хмельницького, Вінницького СК «Маяк» та три команди Вінницького Палацу дітей та юнацтва. Окремо змагалися представники двох вікових категорій – 2000 – 2004 р.н. і 2005 р.н. та молодше.

Було розіграно 28 комплектів нагород в особистому заліку (загалом серед юнаків і дівчат). Молодші діти виступали на 50-метрівці всіма способами та на 100-метрівці комплексним плаванням. Старші плавці долали дистанції 100 метрів і 200 метрів кожним способом, а також 200-метрівку комплексом.

Найбільше нагород виграла перша команда Вінницького міського палацу дітей та юнацтва, хоча офіційного командного заліку й не було. Також два комплекти нагород розігрувалися в естафетах (по 2 юнаки і дівчини) – 4 по 50 метрів вільним стилем і комбінованій (всіма способами плавання). В обох перемогли вінничани, далі – Кельце і Хмельницький.  

Кращим спортсменом турніру за сумою набраних очок виявився син Павла Хникіна Віктор, який став переможцем на 100-метрівці батерфляєм та вільним стилем, а також на 200-метрівці комплексом. Кращою спортсменкою змагань виявилася Анна Боровська (Кельце, Польща) – вона виграла 200-метрівку брасом і комплексним стилем та заплив на 100 метрів брасом. В категорії «кращий іноземний спортсмен» нагородили Анну Боровську і Петра Нестуя (Кельце, Польща), який виграв заплив на 200 метрів вільним стилем і став віце-чемпіоном на 100-метрів батерфляєм.

Марія Гавриш принесла країні перше залікове «золоте» очко на Олімпійських іграх 1952 року, посівши там 6-е місце. Там вона виступала на 200-метрівці брасом. Тому на меморіалі особливо нагороджували призерів в цьому виді програми. Серед старших дівчат чемпіонкою стала Анна Боровська (Кельце), другою – Елізабель Гібаєв (Вінниця), третьою – Вікторія Шпінда (Хмельницький). Серед старших юнаків на 200-метрівці брасом переміг брат Анни Боровської Якоб, далі – Віктор Андрушків (Тернопіль) і Андрій Курушкін (Вінниця).          

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up