Вінницька футболістка підписала контракт із американським клубом

Вінницька футболістка підписала контракт із американським клубом

Вінничанку, кандидата у майстри спорту Юлію Христюк другий рік поспіль визнали кращою молодою футболісткою України. Після цього вона підписала контракт із одним із американських клубів. 16-річна представниця клубу «ЕМС-Поділля» (Вінниця) із наступного сезону виступатиме за команду «Old Dominion University» університету Вірджинії. Там же Юлія Христюк буде навчатися наступні чотири роки. Нагадаємо, збірна США – чинний чемпіон світу, тож рівень жіночого футболу в цій країні є надзвичайно високим.  

Обрали одну українку

До Америки дівчина перебирається в серпні цього року. Юлія Христюк каже, що збулася її мрія.

– Я офіційно підписала угоду із «Old Dominion University». Хочу подякувати своїй родині за підтримку та віру в мене. Також дякую своїй команді і тренеру Олександру Дудніку, без яких це було б неможливим, – каже Юлія Христюк.

Допомогла вінничанці футболістка національної збірної України Ніколь Козлова. Вона навчається і грає за інший університет штату Вірджинія. Її батьки – українці. Разом із американською жіночою футбольною лігою вони розробили проект, який допомагає гравцям із України переїздити на навчання за океан. В його рамках щороку обирають одну спортсменку. Цього разу зробили вибір на користь Юлії Христюк. Їй оплачуватимуть переліт, проживання, харчування і навчання. Тобто все ­– безкоштовно. 

Відео дня

– За можливість грати і навчатись в США дякую сім’ї Ніколь Козлової і в першу чергу її батьку. Вони обрали мене на цей проект та допомагали у всьому. Зокрема, сприяли у підготовці до тестів із англійської мови. А також демонстрували моє відео із матчів тренерам університетської команди, – каже вінничанка.

Тепер Юлія Христюк збирається допомагати іншим українкам робити кар’єру в Штатах:

– Немає нічого неможливого! Якщо ти дівчина 2005-2006 р. н., також любиш футбол та мрієш грати за океаном, я чекаю на твоє повідомлення. Буду рада допомогти та розповісти більше про проект.

Хоче продовжити виступи за збірну

Юлія Христюк не збирається припиняти виступати за збірну України, якщо її викликатимуть. Мовляв, Ніколь Козлова грає за збірну, постійно літає на матчі. Витрати їй компенсує національна федерація.

– Мені жити вдома ще майже півроку. Думаю, що згодом сильно сумуватиму за рідними, друзями і своєю вінницькою командою. Але прагну розвивати спортивну кар’єру і знайти собі дорослий клуб. Бо США – найсильніші на планеті у розвитку жіночого футболу, – пояснює Юлія Христюк.  

Вінничанка після завершення університету мріє залишитися за океаном, грати за сильний американський клуб і водночас виступати за національну жіночу збірну України

– Тренером національної жіночої команди є Наталія Зінченко, яка раніше працювала зі збірною країни серед дівчат до 19 років. І футболістки 2000 р.н. вже виступають в складі головною синьо-жовтої збірної. Це гарний приклад для наслідування. Тому, сподіваюся, через 2-3 роки і мені це вдасться. Є гарний приклад вінничанки Ірини Кочнєвої (нині – гравець найсильнішої команди України «Житлобуд-1» - авт.), яку регулярно викликають до національної збірної, – сказала Юлія Христюк. 

Капітан юнацької збірної


Юлія Христюк займається футболом вже шість років. Дівчина є вихованкою школи Блохіна-Бєланова. Окрім виступів за жіночий клуб вищої ліги «ЕМС-Поділля», вона є капітаном збірної України серед дівчат до 17 років. Юлія грає на позиції центрального півзахисника. Також може діяти в ролі форварда.

Щорічно проходить конкурс "Футбольні зірки України". Голосування проводить Асоціація футболу України, переможця визначають професійні тренери. Юля тричі була номінована на звання найкращої молодого футболістки України до 17 років. У 2017 році посіла третє місце. Наступного року вінничанка стала переможницею конкурсу. У 2019 році Юля отримала подвійну нагороду: стала найкращою футболісткою країни до 17 років і до 19 років.

– Якщо чесно, зовсім не сподівалася. Минулого року отримала визнання. І думала, що цього разу переможе хтось інший. До того ж в збірній України до 17 років разом зі мною грає багато сильних футболісток, – прокоментувала вона.

Юлія Христюк пояснила, чому вона в юності обрала саме футбол:

– Це дуже емоційна гра, яка мені завжди подобалася. У ній потрібно проявляти характер. Вважаю, що він у мене сильний.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up