В футзал грають й пенсіонери: у ветеранському обласному турнірі змагалися навіть 60-річні

В футзал грають й пенсіонери: у ветеранському обласному турнірі змагалися навіть 60-річні

Обласний футзальний турнір присвятили пам’яті– Костянтина Нікітіна, Анатолія Воєводкіна, Зігфріда Меценатова та інших відомих місцевих тренерів. Змагання провели 28 листопада у вінницькому спорткомплексі «Колос». Їх організувала обласна федерація футболу.

В футзал грали ветерани 50 років і старше. На старт вийшли чотири команди – вінницький «Кристал», «Сокіл» (Чернятин, Жмеринський район), «Авангард» (Сутиски, Тиврівський район) і «Підприємець» (Хмільник). Змагалися за коловою системою.

Команди, в складі яких грали футболісти не лише за 50, але й з 60 років, відчайдушно боролися на полі, билися за кожен м’яч. В підсумку перше місце посів «Сокіл». Він переграв «Кристал» – 3:2, «Авангард» – 2:0, «Підприємець» – 3:1.

– В цьому році наша команда 50+ виграла обласні «колосовські» змагання і брала участь у фіналі чемпіонату  України. Там посіла шосте місце серед 15 команд, – розповів 54-річний капітан чемпіонів Юрій Кочмарюк. – За нас грають футболісти, які виступали в аматорських чемпіонатах Вінниччини ще в «союзні» часи. Зараз не завжди вдається тренуватися повним складом, але кістяк колективу збирається двічі на тиждень.

Відео дня

На другому місці – вінничани, на третьому – команда Сутисок.  

– В нашій команді переважно грають працівники заводу «Кристал». Раніше ми непогано виступали в чемпіонаті області серед аматорів, а також в першості міста. Нині вихідними тренуємося в залах школи № 35 і Палацу мистецтв «Зоря», – розповів 51-річний капітан «Кристалу» Сергій Леміщак. – Ветеранський турнір нам дуже сподобався. Влаштовує і сила суперників, і гарні умови для гри.

– Щонеділі ми разом граємо по дві години. В нашій команді є двоє старших за мене футболістів. В нашому віці спорт – це не навантаження, а задоволення, – каже 58-річний гравець «Авангарду» Станіслав Омельянов.  

Призери отримали красиві Кубки і грамоти. Нагороджував спортивний директор обласної федерації футболу Ігор Павленко.  

– Чемпіонат України серед ветеранів старше 50 років проводиться. Але представник Вінниччини поки що не бере в ньому участь, – каже Ігор Павленко. – Хотілося б, щоб ветеранський футбол краще розвивався в нашому регіоні. Це значною мірою залежить від місцевих керівників. Водночас обласна федерація футболу намагається якомога більше проводити змагань серед ветеранів. 

             

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up