У Жмеринці відкрили сучасний басейн, де займатимуться й спортсмени з обмеженими фізичними можливостями

У Жмеринці відкрили сучасний басейн, де займатимуться й спортсмени з обмеженими фізичними можливостями
Фото: "Жмеринка сіті"

З 2007 року у Жмеринці не працював басейн «Юність» та не розвивалося спортивне плавання. На його ремонт витратили 27 мільйонів гривень – з державного та міського бюджетів.

Четвертого серпня,  в рамках відзначення 116-ї річниці Дня міста, урочисто відкрили капітально відремонтований басейн. За документами це комунальне підприємство «Спортивно-оздоровчий заклад «Юність», яка перебуває на госпрозрахунку. У басейні є шість 25-метрових блакитних доріжок. Там задіяні сучасні очисні споруди, фільтри, підігрів води тощо.    

На урочистому відкритті присутніх привітали заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк, секретар Жмеринської міської ради Юрій Світлак, голова Жмеринської районної ради Василь Малярчук, депутат Вінницької обласної ради Олег Легеза, а також дворазовий срібний призер з плавання і голова обласного відділення НОКУ Павло Хникін. До речі, за підтримки НОК України і його партнерів була придбана сучасна гума для занять в залі «сухого плавання». Її подарували юним жмеринським плавцям.    

Родзинкою спортивного свята були виступи відомих плавців зі славетної родини Хникіних: чемпіона України серед молоді 2019 року Віктора, срібного призера чемпіонату України серед чоловіків Олексія, призерки обласних дитячих змагань Єлизавети і чемпіонки України 1995 року Світлани. Вони показали різні види плавання – брас, вільний стиль, батерфляй тощо. Коли пливла ціла спортивна родина, це виглядало зворушливо.

Відео дня

Далі були показові виступи зі стрибків у воду. Виступали   

вихованці Вінницької ДЮСШ зі складно-координаційних видів спорту під керівництвом заслуженого тренера України Діани Кульбері. А також представники спортшколи із Києва. Серед них були призери всеукраїнських та міжнародних змагань. Зачитали вітання й від керівництва національної Федерації зі стрибків у воду.

– Басейн у Жмеринці має велику пропускну здатність. Щодня його можуть відвідувати до тисячі осіб. Тут займатимуться професійні спортсмени і початківці, які лише вчаться плавати. Це вміння в Україні мають опанувати всі, адже у нас багато водоймищ, річок, озер і моря. До того ж в нашій країні поки що велика смертність від потоплення на воді, – прокоментував Павло Хникін.

Очільник обласного відділення НОКУ сподівається, що плавання у Жмеринці поверне втрачені позиції.

– Раніше жмеринські плавці сильно конкурували із вінницькими. Пам’ятаю, одного разу вони навіть перемогли на командному чемпіонаті області. Серед жмеринчан були багаторазові чемпіони України серед молоді, призери країни серед чоловіків, – нагадав пан Хникін.    

За якою схемою далі функціонуватиме басейн, пояснив

головний спеціаліст з питань спорту відділу у справах  молоді та спорту Жмеринської міської ради В’ячеслав Малюшицький:
– Буде відкрито відділення плавання у ДЮСШ, де юні спортсмени займатимуться безкоштовно. Планується, що із ними працюватимуть три тренери. Це стільки, як було раніше. Можливо також з часом запровадимо посаду тренера зі стрибків у воду. Водночас у штаті власне басейну будуть інструктори, які надаватимуть платні послуги населенню.

Перший місяць басейн працюватиме у тестовому режимі. За словами його директора Дмитра Кузіва, абонементи вже є у продажу, але займатися плаванням у серпні поки що зможуть лише дорослі. Вартість відвідування для дорослого становить 80 грн., для дитини – 65 грн. При купівлі абонементу ціна знижується. Цікаво, що передбачена можливість займатися плаванням для жмеринчан з особливими потребами. На першому поверсі є вбиральня та душова для людей з інвалідністю, а також спеціальний ліфт, який підніматиме людину з особливими потребами до басейну та опускатиме у воду.

Також у будівлі басейні є багато вільних кімнат, де відвідувачі зможуть займатися фітнесом, аеробікою, у тренажерному залі.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up