У Вінниці провели перші Всеукраїнські змагання серед міських ОТГ: господарі здобули медалі у тенісі і гирьовому спорті

У Вінниці провели перші Всеукраїнські змагання серед міських ОТГ: господарі здобули медалі у тенісі і гирьовому спорті

З 10 по 12 жовтня у вінницькому СК "Колос" відбулися Всeукраїнські фінальні спортивні змагання сeрeд міських об'єднаних тeриторіальних громад. Вони пройшли за підтримки профільного Міністерства, ФСТ «Колос», НОК України, Вінницької ОДА і Асоціації об’єднаних територіальних громад.

Змагалися понад 300 спортсмeнів із 16 областeй України. Свої сили учасники випробовували у шести видах спорту: шахи, шашки, футзал, волeйбол, гирьовий спорт, настільний теніс.

Олег Курилець в складі команди Перещепинської ОТГ (Дніпропетровської області) змагався у футзалі.

– Умови проведення турніру – непогані, а рівень суперників – сильний. Футбол у нашій ОТГ активно розвивається. Ми є переможцями обласних змагань серед міських ОТГ. Взагалі тренуємося цілий рік просто неба, на штучному покритті. В нашій команді всі молоді хлопці-аматори, ніяких колишніх профі немає. Я взагалі найстарший у колективі, – розповів 40-річний Олег Курилець.   

Відео дня

Головний приз спартакіади здобула команда Біляєвської міської ОТГ (Одеська область). Далі – Пулинська ОТГ (Житомирська область) і Дружбівська ОТГ (Сумська область). А взагалі в кожному із видів спорту були різні переможці.

– Триває реформування місцевого самоврядування, децентралізація, об’єднання територіальних громад. Тому необхідно напрацювати ефективну модель розвитку спорту для ОТГ. Це необхідно визначити і законодавчо, і нормативно. Для цього проводимо круглі столи, спартакіади. Взагалі шукаємо нестандартні підходи, аби фізична культури мала попит серед мешканців ОТГ, – прокоментував голова Вінницької обласної організації ФСТ «Колос» Сергій Татусяк. – Багато чого залежить від інструкторів і тренерів спортивних клубів, які нині домінують в спортивній діяльності ОТГ. Важливим є залучення інвесторів. Хороший приклад – аматорський футбол, який тримається на коштах ОТГ, і в першу чергу – сільських товаровиробників. 

Пан Татусяк також звернув увагу на можливість отримувати грантові кошти (згідно із програми ЄС) для розвитку спорту в ОТГ.  

– Потрібно навчати людей писати ці проекти та вигравати.  І ми будемо це робити. Приміром, наша спорттовариство нещодавно виграло грант «Фізкультурно-масова і спортивна робота в ОТГ», – додав Сергій Татусяк. .        

 

Підсумки змагання

Шашки
І місце Гуцуляк Марія (Коломийська ОТГ Івано-Франківська область
ІІ місце Хаєцька Ольга (Біляївська ОТГ Одеської області)
ІІІ місце Беженар Олена (Вижницька ОТГ Чернівецької області)

Шахи
І місце Шаповалов Олександр ( Дружбівська ОТГ Сумської області)
ІІ місце Нурмагаметов Олександр (Даражнянська ОТГ Хмельницької області)
ІІІ місце Чайка Микола (Пирятинська ОТГ Полтавської області)

Гирьовий спорт до 78 кг
І місце Рибін Олександр (Лиманська ОТГ Донецької області)
ІІ місце Напханько Віталій (Перещепинська ОТГ Дніпропетровської області)
ІІІ місце Польшин Станіслав (Дружбівська ОТГ Сумської області)
понад 78 кг.
І місце Панчук Тарас (Пулинська ОТГ Житомирської області
ІІ місце Цеплий Василь (Іллінецька ОТГ Вінницької області)
ІІІ місце Підлетейчук Володимир (Біляївська ОТГ Одеської області)

Теніс настільний
І місце Дутчак Аліна ( Вижницька ОТГ Чернівецької області)
ІІ місце Колядко Галина (Немовицька ОТГ Рівненської області)
ІІІ місце Боднарук Галина ( Коломийська ОТГ Івано-Франківської області)
І місце Ворсуляк Ярослав (Коломийська ОТГ )
ІІ місце Гайновський Олександр (Деражнянська ОТГ Хмельницької області)
ІІІ місце Гоян Олег (Вижницька ОТГ (Чернівецької області)
Командний залік з тенісу - І місце - Коломийська ОТГ Івано-Франківської області
- ІІ місце - Вижницька ОТГ Чернівецької області
- ІІІ місце - Іллінецька ОТГ Вінницької області

Футзал
І місце Біляївська ОТГ Одеської області
ІІ місце Пирятинська ОТГ Полтавської області
ІІІ місце Деражнянська ОТГ Хмельницької області

Волейбол - І місце Лиманська ОТГ Донецької області
ІІ міце Теребовлянська ОТГ Тернопільської області
ІІІ місце Коломийська ОТГ Івано-Франкіської області.

ЗАГАЛЬНОКОМАНДНИЙ залік (по 5 кращим видам)
- І місце. Біляївська ОТГ Одеської області - 22 очки
- ІІ місце. Пулинська ОТГ Житомирської області - 23 очки
- ІІІ місце. Дружбівська ОТГ Сумської області - 25 очок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up