Стрибунка у воду Ганна Письменська стала кращою спортсменкою грудня на Вінниччині

Стрибунка у воду Ганна Письменська стала кращою спортсменкою грудня на Вінниччині
Відділення НОК України Вінниччини визначило кращого спортсмена грудня в області. Це 24-річна стрибунка у воду Ганна Письменська, яка на змаганнях представляє Вінницьку та Луганську області. По традиції вона отримає грошовий сертифікат розміром тисячу гривень.

Ганна Письменська успішно виступила в складі національної збірної команди зі стрибків у воду на чемпіонаті «Турнір 4-х націй» (Німеччина, Україна, Італія, Росія), який відбувся з 4 по 6 грудня в італійському Турині. Зокрема, вона здобула срібну нагороду на 3-метровому трампліні. А українська збірна загалом завоювала чотири «золота» та «чотири» срібла.

Після «Турніру 4-х націй» Ганну Письменську разом з тренерами та іншими спортсменами національної збірної зі стрибків у воду привітав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов (також вінничанин).

Головний цьогорічний старт для провідних українських стрибунів у воду – Олімпіада в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). За словами голови відділення НОК України Вінницької області Павла Хникіна, Ганна Письменська непогані олімпійські перспективи. Вона вже брала участь в двох Олімпіадах і лише трохи не дотягувала до медалі.  

Відео дня

Ганна Письменська народилася 12 березня 1991 року у Вінниці. До Луганська переїхала, коли їй було 14 років. Починала тренуватися у вінничанки Діани Кульбері в СК “Авангард”, але потім почала займатися у Тамари Токмачевої, головного тренера збірної.

Ганна Письменська займається спортом (акробатикою) з п’яти років, а саме стрибками у воду – з десяти. У 14 років вже почала займатися стрибками професійно, брати участь в міжнародних змаганнях.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Наша гордість, бажаю їй досягнути найвищих висот, і лише золоті медалі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up