«Олімпійське лелеченя» у Вінниці провели за гарної сонячної погоди

«Олімпійське лелеченя» у Вінниці провели за гарної сонячної погоди

26 квітня у Вінниці відбувся обласний етап змагань серед школярів «Олімпійське лелеченя». Його організацією і проведенням займалося відділення НОК України у Вінницькій області. Після тривалої негоди нарешті засяяло сонечко, і юні спортсмени виступали із великим задоволенням.    

Змагалися колективи учнів 6-8 класів, відібраних за підсумками спочатку шкільних, а потім районних та міських відбірних етапів.

Кожна збірна складалася з шести хлопчиків і такої ж кількості дівчаток. На старт вийшли 12 команд з різних районів і міст Вінниччини. Вони пробували свої сили в п’яти видах програми: комбінованій естафеті, презентації команд, рухливій грі «Артбол», олімпійській вікторині та конкурсі малюнків на олімпійську тематику.

У спортсменів та їхніх керівників був гарний настрій, і вони із задоволенням ділилися своїми враженнями. 

Відео дня

–  Я займаюся волейболом, їздила на турніри з цього виду спорту. Але в спартакіадних змаганнях вперше беру участь. Сподобалась естафета. А також конкурс-презентація, де я непогано стрибала на скакалці, – сказала 11-річна Уляна Вакуленко зі школи №5 Козятину.

Першим конкурсом була комбінована естафета. Під час неї діти проповзали під бар’єром, обводили стійки баскетбольним м’ячем, а фішки – футбольним, бігли з ігровим снарядом між ногами, долали дистанцію в мішках тощо. За словами суддів, деякі команди значно виділялися. Адже різниця між переможеними і переможцями сягала 40 секунд. Це забагато для 130 метрової дистанції, розбитої на 12 етапів. Перше місце в естафеті посіла команда Хмільника, друге – Вінниці, третє – Немирова.

– Ми в четвертий раз стали переможцями міського етапу «Олімпійського лелеченяти» і беремо участь в обласних змаганнях. Наш найкращий результат на них – третє місце. Зараз особливо готувалися до естафети вікторини та презентації. Наші збірники успішно виступають в чемпіонатах з багатьох видів спорту, і особливо – в легкій атлетиці, – сказав вчитель фізкультури гімназії № 1 Хмільника Юрій Стахов.

Наступним був конкурс-презентація команд. Діти танцювали, співали, демонстрували чудову гімнастичну і спортивну підготовку, роботу з м’ячами. Призерами стали ті ж самі збірні, лише Вінниця та Ладижин помінялися місцями.

Конкурс на знання олімпійських видів спорту дав можливість командам згуртуватися, адже лише спільними зусиллями можна було швидко знайти вірні відповіді. Перемогла тут команда Ладижина, далі – Літин і Вінниця.

Тим часом у Вінницькій художній школі були визначені призери у конкурсі малюнків на олімпійську тематику. Знову кращими були вінничани, а призерами виявилися Тульчин і Ладижин.      

Увінчали спартакіаду змагання з артболу. Мета цієї гри – вибити м’ячем якомога більше суперників. Як повідомив суддя турніру з артболу, тренер Вінницької міської СДЮСШОР з баскетболу Микола Здирка, ця гра була придумана в дитячому центрі «Артек» – звідси й назва.

– Її також нерідко використовують на уроках фізкультури. В цій грі найбільшу перевагу мають гандболісти, адже тут має значення сила і влучність горизонтальних кидків, – зазначив Микола Здирка.

До фіналу дійшла команда обласного центру і хмельничани. Цей поєдинок був майже рівним, але Вінниці все ж довелося поступитися. На третьому місці – артболісти Шаргороду.

Журі визначило остаточного переможця за підсумками всіх п’яти конкурсів. Нею стала збірна школи № 27 – незмінний чемпіон «Олімпійського лелеченяти» на Вінниччині останніх років.

– До спартакіадних баталій ми готуємося регулярно. До збірної включили кілька дітей зі спортивних класів, інші учасники – зі звичайних. Команду сформували за результатами жорсткого відбору – за підсумками шкільних змагань, – повідомив вчитель фізкультури Вінницької школи №27 Михайло Мельник.

Разом з вінничанами призову трійку в загальному заліку склали команди Ладижина і Немирова, які суттєво відстали від чемпіона.

– Ми привезли команду школи №24. До обласних змагань готувалися протягом місяця. Конкуренція до збірної була дуже великою, ми проводили у школі відбірні змагання. До «Олімпійського лелеченяти» діти спеціально готувалися, тренувалися чотири рази на тиждень (після уроків), – повідомив методист відділу освіти Ладижинської міської ради Володимир Басюк.

Нагородження провів голова відділення НОК України у Вінницькій області, дворазовий срібний призер Олімпійських ігор Павло Хникін. Були вручені грамоти, медалі, комплекти м’ячів для шкіл-призерів. Без подарунків не залишилася жодна команда і жоден учасник. Не менш важливо для юних спортсменів було й сфотографуватися з вінницькою олімпійською легендою.   

– Я переживав за погоду, але вона нам посприяла. Чудово, що багато команд добре підготувалися. Подобається, що їхні представники і викладачі азартно ставляться до виступів дітей. А самі юні спортсмени отримали задоволення від змагань, – сказав Павло Хникін.

Як повідомив Павло Хникін, на всеукраїнські змагання «Олімпійське лелеченя» поїде об’єднана команда – вінницької школи № 27 і Ладижина.

– Адже, відповідно до вимог НОК України, якщо першою стала команда, яка перемагала останні два рази, вона формуватиме обласну збірну разом з командою, що посіла друге місце. Це зроблено для того, щоб розширювати географію «Олімпійського лелеченяти», підключати нові райони, – пояснив Павло Хникін. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Шафир Михаил

    Отрыв Винницы очень велик (см. таблицу), поэтому вряд ли можно говорить о проблемах с судейством
  • Сергей Мицык

    Розкажіть про подвійні стандарти!!!!! Розкажіть, як витягували за "вуха" на перше місце обласну команду!!!! Ганьба!!! Навіть в дитячому спорті корупція!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up