Футболісти Ямполя виграли обласні змагання «Шкіряний м’яч», перегравши в фіналі вінничан

Футболісти Ямполя виграли обласні змагання «Шкіряний м’яч», перегравши в фіналі вінничан

Майже сенсацією завершилися у Вінниці обласні фінальні змагання з футболу «Шкіряний м’яч» серед юнаків 2006 р.н. На старт вийшли вісім команд, відібраних за підсумками попередніх ігор. Грали на стадіоні Палацу дітей та юнацтва. 15 квітня.

В поєдинку за золото зустрілася збірна Вінницької школи № 35, майже всі гравці якої є вихованцями профільної ОДЮСШ Блохіна-Бєланова, та збірна Ямпільської школи № 3.

Несподівано для багатьох вболівальників і фахівців в фінальному матчі передували гості. На фініші вінничанам в результаті швидкої контратаки вдалося звести відставання в рахунку до мінімуму. Але тут же ямпільчани відновили статус-кво. Вони виграли фінал із рахунком 4:2, здобули золоті нагороди. А разом з тим – й право представляти Вінниччину у всеукраїнських зональних змаганнях.

В поєдинку за бронзу іллінецькі футболісти із рахунком 6:0 розгромили збірну школи Слобода-Шаргородська (Шаргородський район).

Відео дня

– Суперники були хорошими, але нам пощастило виграти всі поєдинки. В фіналі ми налаштовувалися лише на перемогу. Хоча знали, що саме опоненти вважалися фаворитами. Але учасники нашої команди також займаються футболом у ДЮСШ Ямполя. То чому ми мали поступатися? Команди Вінниці ми до цього вже перемагали нам інших турнірах, – каже 12-річний капітан ямпільської збірної Станіслав Думанський.

Перед фіналом команда школи № 3 Ямполя в групі розтрощила Калинівську школу № 2 – 6:0, Бершадську школу № 1 – 6:1 та Іллінецьку школу № 2 – 5:0.

– Наша команда 2006 р.н. двічі виходила до обласних фіналів змагання «Шкіряний м’яч», де поступалася по грі вінничанам. Збірна школи № 35 – сильна, але нам пощастило її здолати. Ми взагалі не думали сьогодні вибороти золото. Більше розраховували на вдалий виступ нашої збірної 2007 р.н. на аналогічних обласних змаганнях, – каже директор ДЮСШ Ямполя і тренер збірної міської школи № 3 Геннадій Гречковський.

За словами пана Гречковского, його команда 2006 р.н – більш футзальна.

– Якщо ми б грали не поперек арени Палацу дітей та юнацтва, а на великому полі, навряд чи здолали би школу № 35. Апетит приходить під час їжі, тому тепер спробуємо вдало виступити у зональному турнірі. До речі, наші збірні інших вікових категорій вже чотири рази були призерами Всеукраїнських турнірів «Шкіряний м’яч», – додав Геннадій Гречковський.

Нагородження проводив виконавчий директор Вінницької обласної федерації футболу Михайло Прозоровський.

– Із гнізда клубу «Шкіряний м’яч» в свій час вийшли відомі вінницькі футболісти. Приміром, Віталій Буяльський, Віктор Циганков, Андрій Борячук і Євгеній Ісаєнко. Тому сподіваємося, що й деякі з учасників цього турніру в майбутньому гратимуть в іменитих клубах України із за кордоном, – каже Михайло Прозоровський.

Нагородили не лише призерів змагань і кращих гравців турніру. Але й переможців трьох конкурсів. Найсильнішим у жонглюванні став Ярослав Якимчук (Вінницька школа № 35), в конкурсі ударів на точність – Влад Мерзлий (школа № 1 Хмільника), в конкурсі ударів на дальність – Влад Римарчук (Ямпільська школа № 3).   

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up