Більше 3000 бігунів і кілометри нових вражень. Як проходив AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон

Більше 3000 бігунів і кілометри нових вражень. Як проходив AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон

Бігли разом. У Вінниці відбувся перший міський напівмарафон. Тисячі вінничан та гостей міста долали дистанції у 21, 10 та 1,5 кілометра. На фініші всіх чекали розваги та розіграші подарунків.

У суботу, 28 квітня, у Вінниці відбулося справжнє спортивне свято - AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон. З 9.00 на площі перед «Книжкою» почали реєструвати учасників і вже об 11.00 відбувся перший старт.

Більше 2000 учасників взяли участь у забігу на 1,5 кілометра. Довгі дистанції загалом пробігли 805 спортсменів: 578  чоловіків та 227 жінок

На старт

Усі дистанції AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон планували так, щоб учасники стартували та фінішували перед «Книжкою». Забіги на 21,095 км та 10 км розпочались першими. У них взяли учать як професійні спортсмени, так і любителі у віці від 16 років. На 10 кілометрів вийшли 508 бігунів, 297 найхоробріших та найпідготовленіших учасників бігли дистанцію у 21,095 кілометра. Старт відбувся об 11.00. Забіг на дистанцію 1,5 км почався об 11.05. У ньому взяли участь близько 2000 учасників. У день забігу вінницькі вулиці об’єднали учасників з усієї України, а також з Молдови та Азербайджану.

Відео дня

Переможці забігу

Майже через 10 хвилин після старту фінішував перший учасник забігу на 1,5 кілометра. Переможцем став 16-річний вінничанин Антон Жовтонюк.

– Навіть не думав, що зможу так швидко прибігти, а тим більше перемогти. Було дуже важко, але допомогли зайняття греблею, де ми багато бігаємо. Вважаю, що перемога заслужена. — каже переможець. – Минулого року я також брав участь у забігу, але не пам'ятаю, яким фінішував. Буду і надалі брати участь і боротися за перемогу. Такі заходи дуже важливі для кожного міста. Завдяки ним можна звеличити Вінницю не тільки на всеукраїнському рівні, але й на міжнародному.

Згодом прибігли перші учасники забігу на 10 кілометрів. Цим спортсменам знадобилося лише 35-40 хвилин на подолання такої величезної дистанції. Першим серед чоловіків був Дмитро Дідоводюк з Івано-Франківська.

— Зізнаюся чесно, що конкуренція була хорошою, - розповідає Дмитро. - Часто виступаю на чемпіонатах України з легкої атлетики. Кожного місяця беру участь в подібних забігах нашої країни або у Європі. Відстані від 1,5 до 10 кілометрів. У спорті вже 14 років.

Трохи більше години знадобилося найшвидшим бігунам, щоб подолати 21,095 кілометра. Першим серед чоловіків прийшов Богдан Семенович з села Ківшовата, що на Київщині.

— Легкою атлетикою займаюся з 2004 року, - розповідає Богдан Семенович. - Взимку готувався до сезону, а коли у кінці березня дізнався, що такий захід буде у Вінниці, то почав налаштовуватися на нього. Траса специфічна, з пагорбами, тому при підготовці спортсменам це потрібно враховувати. А конкуренція сьогодні була сильною.

А от жінкою, яка першою впоралася із напівмарафоном стала вінничанка Віра Овчарук. До речі, саме вона у минулому році пробігла 9-кілометрову дистанцію та стала першою у «Вінниця біжить».

— Ніякої спеціальної підготовки до цього заходу я не проводила, - розповідає Віра Овчарук. - Три тижні тому пробігла марафон у Болгарії, а тепер вирішила підтримати перемогою рідну Вінницю.

Переможці забігів AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон на 10 та 21 кілометр отримали грошові винагороди, окремо чоловіки та жінки. Також всіх бігунів на довгі дистанції відзначили медалями.

Переможці

Дистанція 21,095 км:

Чоловіки:

І місце - Богдан Семенович (Київська область.),
ІІ місце - Ігор Русс (Київ)
ІІІ місце - Руслан Печніков (Одеса)

Жінки:

І місце - Віра Овчарук (Вінниця)
ІІ місце - Наталія Семенович (Київська обл.)
ІІІ місце - Валентина Полтавська (Одеса)

Дистанція 10 км

Чоловіки:

І місце – Дмитро Дідоводюк (Івано-Франківськ);
ІІ місце – Сергій Рибак (Вінниця);
ІІІ місце – Михайло Богданов (Київ).

Жінки:

І місце – Наталія Батрак (Вінниця);
ІІ місце – Юлія Профіс (Чернівці);
ІІІ місце - Олена Попова (Славута, Хмельницька область).

Подарунки від спонсорів

Ведучими свята були Роман Гах та Євген Лигін. Після  вручення нагород забігу, завдяки лотереї, розіграли багато подарунків від партнерів свята, локації яких розташовувались біля сцени. У лотереї брали участь всі, хто отримали номери учасників забігу. Головним призом став Гіроборд Vinga VX-08 від магазину “Brain”. Серед інших подарунків: спортивні окуляри від «Велоліги», автомобільний набір від Автоцентру Рено «Фаворит Авто Вінниця», цифрові ваги від ТМ “ОМРОН”, солодкі подарунки і парасольки від ТМ «Ласунка», подарунки від мережі аптек "Подорожник", поїздка на лімузині від «Бліц таксі», призи від «Dry Dry» та сертифікати від «Sushi Bar Yama».

Спрагу бігунів тамувала ТМ «Барчанка». Салон ювелірних виробів «Діадема» подарував 32 переможцям забігів на 10 і 21 км срібні ювелірні вироби у вигляді бутсів.

Між розіграшами та нагородженнями переможців перед учасниками свята виступали талановиті вінницькі колективи. На сцену виходили «Вінницькі Вовки», вихованці обласної федерації Капоейри (школа «Senzala»), ансамбль барабанщиць та дитячої обласної спортивної школи традиційних видів спорту.

Хочемо також подякувати усім, хто прийшов пробігти свою дистанцію! Дякуємо усім волонтерам і помічникам, які були задіяні у цьому дійстві, окремо фотографам Сергію Кириленко і Юрію Мусійчуку.

Читайте також:

Переживи це ще раз! Емоції, фото і відео з AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон

Хаскі, діти, селфі, біг: народні фото з AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон

ТОП-11 неймовірних учасників AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон

Найкращі фото з AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон

Дівчина «кіборг» пробігла вінницький напівмарафон на одній нозі

AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон. Хто переміг у наймасовішому забігу?

Як проходитиме AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон (ПРОГРАМА)

Називає себе «кіборгом» і бігає напівмарафони на одній нозі

AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон: Знайомство з містом почнеться з бігової подорожі

«Вінниця біжить»: Що кажуть професіонали про підготовку до напівмарафону

Як проходитиме AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон та які дороги перекриють

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Жора

    Во времена СССР в Виннице   люди  бежали 10 км от Вишенки до стадиона  "Локомотив"  . ПРОФИ спортсмены НЕ принимали там участие . ЭТО был НАРОДНЫЙ праздник бега.

    А сейчас глянул на фото приехали БАРЫГИ мастера спорта и КМС  , есть даже участники межд. забегов. И все БЛ*дь хотят получить приз и выиграть деньги...

    Так я могу дать этим барыгам деньги чтобы не мешали на празднике бега для Винничан.

     зы. А  20 мин . советую  написать так.... " Горе спортсмены БАРЫГИ   приняли участие в забеге  где принимали участие тысячи Винничан...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up