AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон. Хто переміг у наймасовішому забігу?

AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон. Хто переміг у наймасовішому забігу?
  • Із 11-ої години у Вінниці триває наймасовіша спортивна подія року — AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон. Кілька тисяч учасників біжуть три дистанції — 1,5, 10 та 21 кілометр! І перші бігуни вже добігли до фінішу — про це у репортажі.

О 9:00 розпочалася реєстрація на забіг AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон. Вінничани приходили і отримували номери учасників забігу. На дистанцію 1,5 кілометр міського марафону зареєструвалось до двох тисяч бігунів. На 10-кілометровий забіг — 869. І на найдовшу дистанцію — 21,095 кілометри зареєструвалося аж 457 відважних людей!

І об 11-й розпочався забіг. Стартували учасники, які пробіжуть 10 та 21 кілометр. Через п’ять хвилин розпочався забіг на 1,5 кілометри.

Відео дня

Хто переміг на дистанції 1,5 кілометрів?

Майже через 10 хвилин перший забіг й закінчився. Переможцем став 16-річний вінничанин Антон Жовтонюк.

– Навіть не думав, що зможу так швидко прибігти, а тим більше перемогти. Було дуже важко, але допомогли зайняття греблею, де ми багато бігаємо. Вважаю, що перемога заслужена.

— Минулого року я також брав участь в забігу, але не пам'ятаю яким фінішував. Буду і надалі приймати участь і боротися за перемогу.

— Такі заходи дуже важливі для кожного міста. Завдяки ним можна звеличити Вінницю не тільки на всеукраїнському рівні, але й на міжнародному.

 

Хто першим пройшов 10 кілометрів?

Згодом прибігли перші учасники забігу на 10 кілометрів. Уявляєте, цим спортсменам знадобилося тільки 35-40 хвилин на подалання такої величезної дистанції.

Поспілкувалися з хлопцем, який фінішував першим. Це Дмитро Дідоводюк (30), з Івано-Франковська.

— Підготовку проходив у Івано-Франківську, а сьогодні от приїхав і зміг перемогти. Хоча, зізнаюся чесно, конкуренція було хорошою.

— Часто виступаю на чемпіонатах України з легкої атлетики. Також кожного місяця беру участь в подібних забігах нашої країни або у Європі. Відстані від 1,5 до 10 кілометрів. У спорті вже 14 років.

Хто першим пройшов 21,095 кілометр?

Трохи більше години знадобилося найшвидшим бігунам, що подолати 21 кілометр.

Першим серед чоловіків прийшов Богдан Семенович (32) з села Ківшовата, що у Київській області.

— Легкою атлетикою займаюся з 2004 року. Зимою готувався до сезону, а коли у кінці березні дізнався, що такий захід буде у Вінниці, то почав налаштовуватися на нього.

— Траса специфічна, з пагорбами, тому при підготовці спортсменам це потрібно враховувати. А конкуренція сьогодні була сильною. Навіть складається таке враження, що конкуренція більша тут, аніж буде завтра на чемпіонаті України, який, до речі, проходитиме саме у Вінниці.

А от жінкою, яка першою впоралася із напівмарафоном стала вінничанка Віра Овчарук. До речі, саме вона у минулому році пробігла 9-кілометрову дистнацію та стала першою у «Вінниця біжить».

— Професійно займаюся спортом протягом багатьох років. І ніякої спеціальної підготовки до цього заходу я не проводила. Три тижні тому я пробігла марафон у Болгарії, а тепер вирішила підтримати перемогою рідну Вінницю.

Перелік переможців

Дистанція 10 км серед чоловіків стали:

І місце – Дмитро Дідоводюк (Івано-Франківськ);

ІІ місце – Сергій Рибак (Вінниця);

ІІІ місце – Михайло Богданов (Київ).

Дистанція 10 км серед жінок стали:

І місце – Наталія Батрак (Вінниця);

ІІ місце – Юлія Профіс (Чернівці);

ІІІ місце - Олена Попова (Славута, Хмельницька область).

Дистанція 21 кілометр серед чоловіків:

Богдан Семенович (Київська область.) - І місце

Ігор Русс (Київ) - ІІ місце

Кочніков Руслан (Одеса) - ІІІ місце

Дистанція 21 кілометр серед жінок:

Віра Овчарук (Вінниця) - І місце

Наталія Семенович (Київська обл.) - ІІ місце

Валентина Полтавська (Одеса) - ІІІ місце

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Pavlo Zhuk

    Не Риссов, а Русс
  • Наталія Расторгуєва

    Дуже чудово що у Вінниці є стільки любителів бігу. Чудове свято бігу вийшло.
  • Дмитрий Гуливатенко

    улицы уждэ открыты?

    Вадим Павлов reply Дмитрий Гуливатенко

    Так.
  • З.А.Глядач

    До таких забігів не варто допускати професіоналів,бо втрачається дух змагання для всіх інших. Профі мають бігати окремо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up