Перша сесія після виборів. Депутати шукатимуть собі місце у п'ятницю

Перша сесія після виборів. Депутати шукатимуть собі місце у п'ятницю
Екс-губернатор Олійник може очолити обласну раду, Яблонський - міську
На старт. Місцеві вибори скінчилися. Час обіцянок позаду, тепер настала пора ділити і дерибанити. А ще визначатися із "спікерами"

Завтра 27 листопада - сесійна п'ятниця. Саме цього дня у Вінниці розсаджуватимуть нових депутатів - зберуться на своє перше засідання міська та обласна ради. В БПП "Солідарність" уже визначилися із списком: хто - куди. Номер один у списку, Валерій Коровій, нинішній губернатор, якій вів команду Петра Порошенка в місто і в область, йде в облраду. Що було прогнозовано на початку. За ним в облараду вирішила піти і депутат від БПП "Солідарність" Людмила Станіславенко. Вона теж балотувалася в обидві ради і в обидві пройшла.  Замість неї в міськраду наступним зайшов Андрій Андрєєв - директор "Мегамоллу".  

Власне, з таким рішенням Станіславенко родина Ткачуків представлена у чотирьох радах: Геннадій Ткачук - Верховна, Ігор Ткачук - міська, нинішній керівник "Укрпошти" - чоловік Людмили Станіславенко - обласна, син Геннадія Ткачука - Сергій Ткачук - теж облрада.

Міська "стратегія" більшості

Відео дня

Є інформація, що у крісло секретаря міської ради замість Сергія Моргонова депутати планують посадити Павла Яблонського від "Вінницької Європейської стратегії". Як політично ділитимуть комісії, ще невідомо. Однак, із семи керівників депутатських комісій минулого складу у нову раду пройшло лише три. Тепер міськрада на чотири депутати більша - 54. Більшість - 20 депутатів від "ВЕС" + 10 депутатів від БПП. Утім, для вирішення питання цю більшість постійно потрібно контролювати - усі свої  мають бути присутні. Бо за відсутності трьох голосів може не вистачити. Хоча номер один ВЄС- Сергій Моргунов заінтригував. Сказав, що ще одна політсила готова приєднатися до ВЄС і БПП.

Торги в облраді

Багато інтриги в облраді. Зрозуміло, що у провладної партії Петра Порошенка більшості немає - лише 27 депутатів із 84. А значить торги будуть за кожне питання. Якою буде коаліція - теж під питанням.

Головою облради планують обрати екс-губернатора Анатолія Олійника від БПП. Першим заступником, можливо, стане лідерка місцевої "Батьківщини" - Людмила Щербаківська, другого заступника віддають радикалам -  Олександру Качуру - сину місцевого лідера Радикальної партії Ляшка.

До речі, 27 листопада 2014 року Володимир Гройсман очолив Верховну Раду. Під час вінницької "стратегічної" сесії у нього буде річниця спікерства.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Дякую за новину, хоч буду знати де хто сидить і яка в кого тепер посада. Але це  ще далеко не кінець, ще будуть битися за посади.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up