«Найближчим часом буде скасований і внутрішній туризм»: що говорять у вінницьких турагентствах

«Найближчим часом буде скасований і внутрішній туризм»: що говорять у вінницьких турагентствах
  • Зателефонували у різні туристичні агентства Вінниці, щоб дізнатися, у якому режимі вони тепер працюють, чи віддають гроші за скасовані тури і як повертають вінничан з-за кордону. 

З 11 березня в країні оголошено двотижневий карантин. А вже за кілька годин покинути територію України стане важче: в ніч з 14 на 15 березня наша країна призупиняє пасажирське залізничне сполучення з Польщею. Вночі 16 березня — Україна закриє кордони для іноземців. З 17 березня з України перестануть літати регулярні авіарейси в інші країни. Президент Зеленський закликав українців повернутися додому в цей проміжок часу.

В той же час президент запевнив, що ті, хто вилетів з України чартерними рейсами у туристичну подорож повернуться додому згідно з розкладом. Ми зателефонували у кілька вінницьких туристичних агентств, щоб дізнатися про зміни в їхній роботі.

У «Бомба-Тур» нам розказали, що всі без виключення закордонні тури скасовані або перенесені на інщі дати. Втім, мандрівки Україною ще досі залишаються актуальними і доступні для придбання. 

Відео дня

— Ніхто не знає, що буде завтра, тому всі просто чекаємо. Своїх клієнтів ми не обмежуємо в виборі: вони можуть або повернути свої кошти, або перенести їх на іншу дату. На щастя, люди не сильно панікують — розповідає менеджерка турагенства Мар’яна.

Наразі клієнти «Бомба-Тур» відпочивають в Єгипті. Мар’яна каже, що всі вони вилетіли чартерними рейсами, тому повернуться згідно дат, що вказані в путівках. 

— Є такі, що прилітають сьогодні або завтра, а хтось — 20 березня, — продовжує менеджерка. — Туристів, які вилетіли за кордон регулярними рейсами — у нас немає. 

У Verona Tour також кажуть, що всіх своїх туристів-чертерників повернуть додому в зазначені дні. Всіх інших клієнтів також повернуть в Україну, але тривалість їхнього відпочинку буде скороченою. 

— Ми перебронювали своїх туристів на інші дати та в інші країни, підібрали їм готелі. Головне зараз — не сіяти паніку, — розповідає директорка одного з відділень турагенства Verona Tour Валентина. — Від нас зараз мало що залежить, і туристи це розуміють. За всі ці дні від них я не отримала на свою адресу жодного поганого слова. Ми робимо все, що можемо. Люди будуть повернуті у будь-якому разі.

Хто переніс свою поїздку на місяць, а хтось погодився летіти і через півроку. Валентина каже, що деякі туроператори йдуть на поступки і зменшують ціну, а деякі навпаки її збільшують. 

— Швидше за все, найближчим часом буде скасовано і внутрішній туризм. Але ми і без того не подорожуємо Україною, — говорить Валентина. — Серед людей вже почалося невелика паніка. Ми завжди знімаємо слухавки, щоб пояснили туристам, що все добре та заспокоїти їх. 

Туристичний клуб «Бідняжка» наразі не має туристів за кордоном. У зв’язку з останніми подіями, ними було вирішено перенести і внутрішні поїздки, як мінімум до початку квітня. Говорять, що люди зараз не сильно налаштовані подорожувати. 

— Нам телефонують з питаннями, а чи будемо їхати, або, щоб принести в офіс доплату, або, щоб відмовитися від поїздки, — розповідає представник клубу Віталій. — Переважно люди реагують нормально, але зустрічаються й ті, хто панікує.  
 

Читайте також:

Що вирішили на засіданні РНБО про карантин через коронавірус? Прямий ефір

Вінницькі медики упевнені, що в госпіталізованої з підозрою на коронавірус — звичайний грип
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Вася Пупкін

    "Бідняжка" вже зажерлася.
  • Fenrir Fenrirsulfr

    Позакрываются/исчезнут/ многие агенства,которые ареднуют офисы
  • Дмитрий Мищук

    А как вернутся людям которые улетели в Египет позавчера на неделю?

    Roman Balayan reply Дмитрий Мищук

    В той же час президент запевнив, що ті, хто вилетів з України чартерними рейсами у туристичну подорож повернуться додому згідно з розкладом. :)

    Вася Пупкін reply Roman Balayan

    ПреЗЕдентові повірити-себе обманути.

    Roman Balayan reply Вася Пупкін

    ВСЕ ТАК Є ЯК ВІН І СКАЗАВ!

    Вася Пупкін reply Roman Balayan

    Ти такий "розумний" як і прЗЕдент.

    Roman Balayan reply Вася Пупкін

    Тобто всі події не так розвиваються як було сказано? В чому претензія?

    Вася Пупкін reply Roman Balayan

    В тому,що ти такий тупий,як і зе.

    Roman Balayan reply Вася Пупкін

    Просто йдеш НАХУЙ і наразі лікуєш голову! Подальше спілкування не передбачено. Сухого тобі кашлю!

    Вася Пупкін reply Roman Balayan

    Мамат кунем,ара.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up