Хорватія, Чорногорія і Кіпр відкривають двері для українських туристів. За яких умов?

Хорватія, Чорногорія і Кіпр відкривають двері для українських туристів. За яких умов?
  • Подорожі під час пандемії коронавірусу стали справжнім квестом: потрібно перевірити, яка країна відкрита для нашого туриста в новому сезоні і які правила в'їзду там діють.
  • З квітня до себе українського туриста запрошують Хорватія, Чорногорія та Кіпр. Дізнаємося, за яких умов у цих мальовничих країнах пустять позасмагати.

Щоб кудись з'їздити під час карантину, доводиться обирати з того обмеженого списку країн, які готові зараз приймати туристів і, звичайно, з певними вимогами —  негативний ПЛР-тест, страховка, самоізоляція або свідоцтво про вакцинацію.

Популярні ще до пандемії Єгипет і Туреччина зараз теж відкриті для туристів.Приймають українців також Мальдіви, Туніс, Об'єднані Арабські Емірати, Шрі-Ланка, Болгарія та Грузія. Віднедавна додалися Хорватія, Чорногорія, Кіпр. Дізнаємося, які документи вимагають від українського туриста ці країни.

Кіпр

Відео дня

Кіпр вніс Україну до переліку країн червоної зони, що дозволяє українцям за виконання низки умов в’їзд на острів.

 Варто зазначити, що приналежність країн до відповідних категорій (зон) переглядається щотижня на підставі даних звіту Європейського центру профілактики та контролю захворювань з урахуванням епідемічної ситуації у тій чи іншій країні.

Також зазначається, що пасажири, які приїжджають із країн червоної категорії, повинні: 

  •  пройти лабораторне дослідження методом ПЛР протягом 72 годин до вильоту і представити негативний результат тесту;
  •  пройти лабораторне дослідження після прибуття до Республіки Кіпр.

Витрати на обстеження мандрівники нестимуть самі, крім того, такі особи повинні залишатися в самоізоляції до отримання результату тесту.

Вінницькі турагенції почали продавати пакетні тури до Кіпру. Відпочинок в готелях Айя-Напи за тиждень на двох коштуватиме в квітні десь 700 євро без харчування.

— Ми сьогодні виставили пропозиції, але просимо туристів поки почекати і не купувати тури, бо ситуація з країнами, які щойно відкрилися для українців, може змінюватися,  — розповідає менеджер з туризму Ірина Волкова. — Тобто сьогодні ви купили тур, а завтра наша країна опинилася в сірій зоні — і ніяких мандрівок, в'їзд можливий лише за спеціальним дозволом. Це саме стосується і Хорватії.

Хорватія та Чорногорія

Хорватія до 15 квітня продовжила обмеження на перетин кордону, але українці можуть відвідувати країну з туристичною метою. Про це йдеться у заяві посольства України у Хорватії.

Зокрема, мають право на в’їзд громадяни України, які подорожують з туристичною метою за наявності документального підтвердження про сплату у повному обсязі на запланований період перебування в готелі (апартаментах, кемпінгах, приватних садибах, яхтах), або підтвердження про власність житла чи яхти у Хорватії.

Тури в п’ятизіркові готелі Хорватії зараз вінницьким туристам пропонують в середньому за 1500 тисяч євро на двох за тиждень.

В’їзд Хорватію буде дозволено за наявності одного з таких документів:

  • документ, який підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не пізніше 48 годин до моменту перетину хорватського кордону;
  • документ, який підтверджує негативний результат швидкого тесту на антиген SARS-CoV-2, який визначають спільно країни ЄС, зроблений не пізніше 48 годин до моменту перетину хорватського кордону. 
  • документ, який підтверджує вакцинацію особи від COVID-19, яка була щеплена другою дозою вакцини не пізніше 14 днів від моменту в’їзду в Хорватію. Якщо вакцина передбачає одну дозу, то  вакцинація повинна бути здійснена не пізніше 14 днів від моменту в’їзду в Хорватію;  
  • документ, який містить інформацію про позитивний ПЛР-тест чи швидкий тест на антиген, який підтверджує, що особа одужала від вірусу SARS-CoV-2 протягом 180 днів, документ має бути отриманий не раніше 11 днів до моменту в’їзду в Хорватію, або підтвердження лікаря, що особа хворіла на COVID-19.

За умови перебування в Хорватії понад 10 днів, тест необхідно повторити на території Хорватії до 10-го дня від дати видачі попереднього тесту.

Діти до 7 років звільняються від тестування, якщо подорожують з батьками чи опікунами, які мають негативний результат ПЛР-тесту, швидкого тесту на антиген чи підтвердження лікаря, що особа хворіла на COVID-19.

Щоб поїхати до Чорногорії, українцям потрібно мати негативний ПЛР-тест або тест на антитіла, зроблений не пізніше ніж за 30 днів. Також країна вже приймає документи, які свідчать про проходження вакцинації від коронавірусу (двома дозами).

Пакетний туристичний тур на тиждень в чотиризірковий готель зі сніданками вінницькі турагенції пропонують в середньому за 1000 євро на двох.

 

Читайте також:

ПЛР-тест чи обсервація? Нові умови в'їзду в Україну контролюватиме мобільний додаток

Розкішні палаци і замки неподалік Вінниці. Маршрут дня для подорожей автомобілем

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up