До Мукачевого за «Червеним вином» і «Зеленим змієм»

До Мукачевого за «Червеним вином» і «Зеленим змієм»

«Зеленого змія», хріновуху, шоколадне вино та інші екзотичні напої вінничани мали можливість продегустувати на фестивалі «Червене вино», який днями завершився в Мукачевому. Цьогоріч територію фестивального містечка у парку значно розширили, облаштували більше посадкових місць, дві сцени та зони обігріву, запросили музичних зірок. 

За перемогу – кінь

У фесті взяли участь приватні винороби не лише багатьох регіонів України, але й сусідніх країн. Вони змагалися за незвичні нагороди. Як, правило, за перше місце – породистий кінь, решта призерів отримують козу, свиню тощо. Журі по традиції очолює міський голова. 

Цього разу бажаючих представляти свою продукцію було настільки багато, що організаторам довелося провести … аукціон на це право. Тому фест, який залучає десятки тисяч туристів, став самоокупним. І влада міста на витратила на нього жодної гривні!

Відео дня

Ще кілька років «Червене вино» проводили на центральній площі, прямо під вікнами будинків. Це було зручно туристам, але не місцевим мешканцям, бо після учасників фестивалю залишалися гори сміття і порожніх пляшок. Та й захмелілі веселі люди, які гуляли до пізньої ночі, заважали решті спати. 

Тому вдруге фест перенесли до міського парку, який знаходиться у порівняно віддаленому від центру мікрорайоні. Але це аж ніяк не зупинило дегустаторів вина. Майже пів-міста гуляло кілька днів. Пили вино, глінтвейн, саморобний очищений самогон з приправами, їли смачний шашлик і смажену картопельку. А також слухали зіркових Павла Зіброва і Марію Бурмаку, місцеві музичні гурти і колядницькі колективи та взагалі культурно відпочивали. Саме культурно, адже бійок за участі сп’янілих учасників фестивалю ми не помічали. Лише карети швидкої допомоги час від часу забирали тих, хто хильнув зайвого. Значно частіше можна було побачити компанії веселих учасників свята вина, які горланили переважно українські народні пісні.  

Замок «Паланок» і термальні джерела

Вояж до закарпатського міста виноробів на різдвяні свята допомагає «вбити» одразу кілька «туристичних зайців».

Невеличка вінницька делегація в першу чергу завітала на шаховий фестиваль «Різдвяне Мукачево» за участі спортсменів дев’яти регіонів. Там нашим землякам вдалося виграти кілька призів. Наймолодшим учасником турніру був шестирічний Володимир Шафір. Він посів перше місце серед дітей до восьми років у основному турнірі, а Катерині Дищук не було рівній серед дівчат до 12 років у змаганні з блискавичних шахів.

Практично кожен турист відвідує окрасу Мукачевого – замок «Паланок», збудований для охорони і контролю торгових і воєнних шляхів. Він розташований на високій горі, куди можна без проблем дістатися або на машині, або пішки. У замку можна знайти багато цікавого, включаючи історичний музей, дегустаційний зал червоного вина (в Мукачевому без цього ніяк!) і чимало різноманітних додаткових експозицій – наприклад, виставку унікальних старовинних годинників. Не менш пізнавально побачити, як на долоні, місто – це можна зробити з кількох бастіонів замку.

Неподалік від Мукачевого знаходяться термальні джерела, де добре попаритися взимку. І не лише у відомому всім Береговому. Нині багатьох привалює сучасний термальний басейн “Косино”, збудований іноземними інвесторами. Хоча ціни там дещо «кусаються» – за кілька годин блаженства потрібно віддати 350 гривень (пенсіонерам – 150 гривень, малюкам – безкоштовно).

Карпати також не дуже далеко – після фестивалю вина непогано відвідати гори і покататися на лижах. Ще не забуваємо, що з Мукачевого за кілька годин можна дістатися одного з найкрасивіших міст країни – Львова.

Previous Next

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up