Зійдіть з проїжджої частини: пішоходам на велодоріжках заважають велосипедисти

Зійдіть з проїжджої частини: пішоходам на велодоріжках заважають велосипедисти
Ще у лютому вінницькі велосипедисти знімали відеоролик про те, що пішоходи на велодоріжці порушують правила дорожнього руху і наражають себе на небезпеку. Ролик зняли, та й не один.

Активісти спільноти “Нічні вело-ролери” сьомого лютого організували зйомки соціального ролику про те, чому не можна ходити по велодоріжкам. Було два сценарії. У першому велосипедисти роздумували де їм краще їздити: по спеціальним доріжкам чи разом з машинами, ризикуючи життям. Другий ролик став більш екстремальним - “постраждала” імпровізована дитина.

Читайте також: Вінницькі велосипедисти знімали відеоролик про те, як їх задовбали пішоходи

Невдовзі відео були змонтовані.

Відео дня


Зазвичай, пішоходи, які виходять на доріжки для любителів “двоколісних” жаліються, що поруч нема тротуарів або вони у поганому стані.

Велосипедист Володимир Ковтун взявся знімати схожі ролики на свою екшн-камеру. У них видно, як часто пішоходи виходять на велодоріжки та дивуються, чому це їм роблять зауваження.


- Найбільш “злачні” місця, де перехожі заважають руху велосипедистів - проспект Юності та доріжка на вулиці Пирогова, - каже Володимир. - Іноді роблю зауваження, а іноді ні, бо боюся нагрубити. Але проблема з пішоходами та ще багато інших незручностей однозначно є. Тому я віднедавна почав збирати людей у такий собі "Велосипедний дорожній контроль". Це спільнота для тих, хто вірить, що зміни можливі.

Читайте також: Зігнуті колеса, травми та забої: хто буде винним у ДТП на велодоріжці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Ковтун Вова

    Свежак друзья!!  Вполне можно использовать как соц. ролик!)

    https://www.youtube.com/watch?v=Ab_85nXwJHg

  • Анонім

    "хто буде винний у ДТП" - напишите а то хочу сбить пару-тройку уникалов
  • Анонім

    Доречі на цих відео, що опубліковані ніде не видно, щоб були зауваження мужикам під 2 м. ростом, або потужної статури, тільки дівчатам і людям похилого віку.

    Ковтун Вова reply Анонім

    Псс! я до вас прислухався і зробив зауваження 2-х метровому велосипедисту за проїзд на червоний)) Згодом буде детальне відео. Нехай спочатку подивиться юрист

    Ковтун Вова reply Анонім

    Мужики, в основном меня понимают , извиняются, и уходят. Я их не вывешивал просто. Поверьте. было разное уже

    Анонім reply Анонім

    Повреждение имущество или физическое насилие карается уголовным кодексом. Не поленюсь оплатить суд и все экспертизы.

    Ибо за каждое действие нужно отвечать.
  • Анонім

    Чому так "соплі розпустили"  велосипедисти, ще років два назад якось ділили пішохідні доріжки із пішоходами, нотомість наразі все велолоріжки тільки для велосипедистів. Шановні я також люблю покататися на роверу, і мені зовсім не заважають пішоходи. Але якщо й надалі прихильники велосипедів, будуть себе так вести, я думаю пробиті колеса, поламані шпиці їм гарантовані.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:27 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up