«Збоїв неможливо уникнути» Фахівець оцінює роботу вінницького е-квитка

«Збоїв неможливо уникнути» Фахівець оцінює роботу вінницького е-квитка
  • За майже три місяці роботи нова система розрахунку за проїзд назбирала чимало нарікань від вінничан.
  • Скаржаться на блокування карток, проплати за добу та непрацюючі валідатори.
  • Раніше ми з’ясували чому так відбувається в людей, які відповідають за е-квиток у Вінниці. А тепер даємо альтернативну думку фахівця, який не є у штаті міських комунальних підприємств.

Вінницька компанія Gemicle розробляє систему «Розумний автобус», що включає в себе інструменти підрахунку пасажирів, відеонагляд, бортовий комп’ютер для водія і онлайн-диспетчера, який надає рекомендації по зміні транспортного потоку.

У Вінниці вони змонтували систему підрахунку пасажирів Intranso у електробусі SkyWell. Водночас, «Інтрансо» змонтовані у транспорті Львова і Маріуполя, система діє і за кордоном. Загалом, близько 1000 автобусів працює з системою від вінницької IT-фірми.

Лічильник пасажирів закріплений над дверима. Скріншот з сюжету ВІТА ТВ

Керівник компанії Gemicle Марат Хазін стикався з подібною системою е-квитка, яку зараз реалізують у Вінниці та знає її переваги та недоліки. Розпитали його про те, що найбільше наболіло у вінничан.

Відео дня

Вінницький е-квиток повноцінно стартував у грудні 2019 року. Що, на вашу думку, з ним не так?

— Навпаки, я думаю, що це дуже гарний проект. Мені невідомі інші українські міста, де система електронного квитка впроваджена так як у Вінниці — більш-менш вчасно і у такій якості. Команда спрацювала добре, і це великий проект, який має не тільки технічну складову, а й соціальний аспект. Людям потрібно пояснити як користуватися е-квитком, зробити комфортно для кожної з вікових груп: від маленьких діток до людей поважного віку.

Але ж є нарікання — кредитна картка має довгий термін виконання транзакцій, розрахунок може тривати цілу добу

— Це логічно, що за два місяці після запуску є нарікання від користувачів. Помилок і збоїв неможливо уникнути, впроваджуючи таку масштабну систему. Впевнений, що та команда, яка працює над впровадженням е-квитка, достатньо швидко усуне проблеми.

Найпоширеніші проблеми з валідаторами. 

А якби ви робили систему електронного квитка у Вінниці?

— Я б її зробив інакше. Європейські країни готуються впроваджувати автопілот, який планують запускати через два десятки років. А ми робимо, як це було в Європі й копіюємо це. З іншого боку я розумію, що перед запуском такої моделі е-квитка, яку має Вінниця, був детальний аналіз, що потрібно місту, враховуючи наявні можливості.

У «Вінницякартсервіс» кажуть, що цей рік буде перехідним, система буде допрацьовуватися протягом 2020 року. Цього часу багато чи мало?

— Від монтажу обладнання до того моменту, коли система буде працювати ідеально, має пройти не менше 12 місяців. Система буде постійно допрацьовуватися, оновлюватися — у IT-сфері іншого шляху немає.

Але все ж ми зараз можемо змінити вектор розвитку е-квитка чи взагалі повернутися до старої системи розрахунку?

— На нинішньому етапі електронний квиток можна лише оптимізувати та покращувати функціонал, адже гроші Європейського банку реконструкції та розвитку вже отримані, вкладені в обладнання. А навіщо інакше? Бажаю команді не зупинятися, незважаючи на критику та оптимізувати систему надалі.

Раніше з’ясовували у людей, які керують е-квитоком, чому система має технічні помилки та як їх виправити:

ТОП-4 головних питання про «збої» у роботі Е-квитка — тут говорили про найбільш поширені проблеми з працівниками «Вінницякартсервіс».

Е-квиток у Вінниці. Для чого водії вимикають валідатори — а ось тут про те, чому деколи валідатори у транспорті заблоковані для оплати з поясненням від «Вінницької транспортної компанії».

Що робити якщо маю проблеми з валідаторами?

Після оплати на валідаторі заблокувало банківську картку. Не вдалося розрахуватися «Муніципальною карткою вінничанина», бо не надійшли гроші на баланс. Не виходить розрахуватися через NFC. Валідатор показав, що «картка невідповідна». Куди звертатися з подібними скаргами? Для цього діє технічна підтримка «Вінницякартсервісу» в Телеграм або у Фейсбуку або на номер гарячої лінії 0800 330 155

Опитування

Чи були у вас проблеми з розрахунком через валідатори?

Читайте також:

Пільговики проти е-квитка. З мерією судяться вже понад 100 вінничан

Вінницькому тролейбусу — 56 років! Чому його запускали таємно і куди поділися «гармошки»

«Копи» повезли тверезого водія в наркодиспансер, бо на цій машині раніше їздив п’яний

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Tetyana Smirnova

    В мене питання, чому так затримується отримання пільгових карток вінничанина: замовили ще в липні місяці, нам обіцяли, що буде готово десь у вересні. Сьогодні вже ькркзень наступного року, але смс-ки так і не надходять.

    Валерий Чудновский reply Tetyana Smirnova

    Можливо, ваша картка вже готова. Зателефонуйте на номер "Вінницякартсервісу": 0800 330 155
  • fank franko

    Я от одного не розумію- навіщо було виводити з міського бюджету 50 мільйлнів для абсолютно непотрібної послуги?Створювати фірму,платити зарплату? По перше дорого,по друге нестабільно ,по трете проблематично.Навіщо?Хай хоч один з авторів цієї ідеї проїдеться в час пік з  зупинки Чехова до Костьолу,або з від зупинки Водоканал також до центу і спробує скористатись Е квитком!Може хоч тоді порозумнішає.Був копійчаний по собівартості картонний проїздній,є послуга сплати по мобільному,в решті решт оплату послуг гривнею ще ніхто не відміняв.То навіщо? чи чергова схема дерибану бюджету? І куди дивляться депутати?
  • Ols Kat

    А можна якось так зробити, щоб пiсля онлайн-поповнення МКВ на сайтi хоча б через годину новий баланс показувався, а не лише пiсля поїздки?

    Валерий Чудновский reply Ols Kat

    Взагалі картсервіс радить через кіоск "Преса" зараз поповнювати. Є проблеми з онлайн-поповненням

    Ols Kat reply Валерий Чудновский

    Дякую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up