«Копи» повезли тверезого водія в наркодиспансер, бо на цій машині раніше їздив п’яний

«Копи» повезли тверезого водія в наркодиспансер, бо на цій машині раніше їздив п’яний
Поліцейський Андрій Ясен (зліва), водій Максим Задорожній (по центру) та патрульний Євгеній Долінський / Скріншоти з відео Віталія Павловського
  • Вінницькі поліцейські затримали водія через підозру в тому, що він нетверезий за кермом. 
  • Пізніше вони пояснили, що причиною стало усне повідомлення. А його автомобіль раніше притягувався за статтею 130 Адмінкодексу — нетверезе кермування.
  • Вінничани в соцмережах пишуть, що втрапляли у подібні історії, бо за автомобілем залишається «сумнівна історія» від попереднього власника.

У спільноті ГО «Ревізія влади» журналіст та громадський активіст Віталій Павловський розмістив допис про випадок, який трапився 17 лютого. Патрульні зупинили водія через те, що раніше його авто притягувалося за статтею 130 Адмінкодексу (Керування в стані алкогольного сп’яніння). При тому водій Максим Задорожний, якого затримали за «п’яним» автомобілем, був повністю тверезий.

«Це все, на що здатна поліція»

Віталій Павловський зняв пояснення патрульних на відео, чому зупинили водія.

Відео дня

Далі текст з відео:

— Яка причина зупинки?

— Стаття 35 пункт 3.

— Розшифруйте, будь ласка. Що це значить?

— У мене є достатньо підстав вважати, що водій може бути причетний до вчинення адмінправопорушення.

— Яким чином ви це зафіксували?

— Те, що його автомобіль притягувався за статтею (нерозбірливо), — пояснив патрульний Андрій Ясен.

— Раніше? Зрозуміло, — каже Павловський.

Максим Задорожний, затриманий «копами» водій

Надалі Максим Задорожний, якого затримали через підозру в тому, що він п’яний, пройшов перевірку в наркодиспансері. Драгер показує нуль проміле, мульті тест — негативний результат на наркотики.

У коментарях до цього допису вінничани кажуть, що за такою логікою «якщо на авто їздив водій, якого раніше притягали по статті 130 Адмінкодексу, то нового власника будуть автоматично возити в соціотерапію при першій нагоді».

Вінничанка Ольга Демчук пише, що втрапляла у схожу історію, бо колишній власник авто «попав по 130-й»:

«Зупиняли на кожному кроці, з причин — «підозра на те що ви знаходитесь в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння». Мені здається що це все, на що здатні наші поліцейські, бо коли їх викликають з поважної причини, зробити вони нічого не спроможні», — пише жінка.

Перевіряли усне повідомлення

Віталій Павловський розказав нам у коментарі, що патрульні могли не везти водія у «Соціотерапію»:

— Мені патрульні пояснили, що зупинили цього водія, бо раніше його автомобіль притягувався по 130 статті. Вони могли запитати у водія документи, щоб з’ясувати по базі його історію — чи притягувався сам водій по цій статті, чи був затриманий у стані алкогольного сп’яніння. Врешті-решт, вони могли здійснити візуальний огляд: чи розширені зіниці, чи почервонілі щоки тощо. Але натомість вони повезли його у наркодиспансер, — каже Павловський.

Причини зупинки та перевірки тверезого водія у «Соціотерапії» пояснила речниця патрульної поліції Тетяна Плахотнюк:

— На початку відео патрульний пояснив, що він зупинив транспорт на підставі статті 35 пункт 3 закону «Про Нацполіцію». Тобто, в нього було достатньо підстав вважати, що автомобіль або водій могли бути причетними до вчинення ДТП або кримінального, або адміністративного правопорушення.

До патрульного звернулися люди, сказали, що в автомобілі може бути водій у стані сп’яніння. І вони були зобов’язані перевірити цю інформацію.

— На відео патрульний каже, що «цей транспорт притягувався раніше за статтею 130». За інформацією від затриманого водія — п’яним за кермом «попався» колишній власник авто. Патрульні могли перевірити чи був притягнутий до відповідальності за цією статтею саме нинішній водій? Для прикладу, перевіривши його права по базі? — каже журналіст.

— Ні. Взагалі, першочергово, було усне повідомлення від людей, що можливо в автомобілі знаходиться людина, що за кермом в нетверезому стані. Патрульні це перевірили, а пізніше встановили, що цей автомобіль фігурував у справі про адміністративне правопорушення за статтею 130 Адмінкодексу, — відповіла Тетяна Плахотнюк.

Вінничанин Руслан Коломієць, нагадаємо, отримав штраф за куріння, розпивання алкоголю в громадському місці. При тому, що чоловік не курить і не п’є взагалі. Як з’ясувалося, штрафи призначили на нього, бо справжній порушник представився його ім’ям. Про це в матеріалі: Дурна помилка «копа»? Штраф за п’янку на вокзалі прислали непитущому спортсмену.

Опитування

Чи вітаєте ви такі дії поліції?


Читайте також:

Боротьба за дорогу. Маневри двох водіїв на Соборній ледь не стали причиною ДТП

П’яний таксист дав 200 доларів «копам», щоб не штрафували. Свіжий вирок за хабар

Патрульні роти ТОР врятували вагітну, яка хотіла стрибнути з мосту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (75)
  • Серж Индра Ред

    🤬🤬
  • Сергей Пигулевский

    В Винницкой полиции одни дебилы. Меня по той же причине за последней год уже раз десять возили. Если кто-то знает, большая просьба подскажите как с этим можно бороться.

    Анонім reply Сергей Пигулевский

    Вийдіть на звязок. Журналіст РІА Павловський Віталій.
    https://www.facebook.com/vinshina

    Игорь reply Сергей Пигулевский

    Для начала фамилии долб--ов в студию
  • Юра

    Підтримайте, будь ласка, петицію https://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/1794

    Nick Zenko reply Юра

    Не за адресою звернулись. Тут в коментах в основному ображені "бухарики" та "нарики". Їм до дупи Ваш спокій. Вони з легкістю наражають на небезпеку себе і оточуючих.
  • Сергій

    Тепер вже автомобілі по 130ст. Проходять, а не водії, цікаво виходить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up