Запустили міжобласні маршрути. Куди з Вінниці можна поїхати автобусом?

Запустили міжобласні маршрути. Куди з Вінниці можна поїхати автобусом?
  • У Вінницькій області відновили міжобласні автобусні пасажирські перевезення відсьогодні, другого червня. В які області можна доїхати і чи змінилась ціна квитків? 

Про те, що міжобласні поїздки автобуса відновили у соцмережі Facebook перевізник та депутат Вінницької обласної ради Сергій Кривешко. 

«Шановні пасажири, доводимо до вашого відома, що після переговорів ініціативної групи перевізників та Вінницької ОДА, міжобласні маршрути вже з 2 червня будуть працювати згідно діючих графіків руху», — пише Кривешко. 

Як читаємо у дописі перевізника, має відновитись автобусне міжобласне сполучення на рейси: Вінниця-Хмельницький, Вінниця-Кривий Ріг, Вінниця-Умань, Вінниця-Генічеськ, Хмільник-Одеса, Хмільник-Тернопіль. 

Відео дня

На брифінгу заступника голови облдержадміністрації Олександр Піщика, 1 червня, він розповів, що епідситуація щодо розповсюдження COVID-19 в області дає можливість зробити наступний крок до пом’якшення карантинних вимог, в тому числі відновити пасажирські міжобласні перевезення. 

«Це все можливо за умови посиленого контролю і повного виконання вимог постанови №23 з боку перевізників, ВОПАСів та громадян. У разі виявлення порушень, погіршення епідситуації в області чи окремих районів, обласна комісія ТЕБ та НС буде вимушена повторно розглядати питання про повторне призупинення пасажирських перевезень та введення додаткових обмежень», — сказав Олександр Піщик. 

Піщик говорить, що в області розпочали боротьбу з нелегальними пасажирськими перевезеннями. Для цього створили робочу групу спільно з підприємцями, які займаються легальними перевезеннями.

Ми зателефонували на автовокзали Вінниці, аби дізнатись які автобуси вийшли на рейси. Диспечерка Центрального автовокзалу Наталія каже, що сьогодні далеко не всі з тих, що мали, автобуси вийшли на маршрути. 

— Наразі з Вінниці можна поїхати у Кривий Ріг і Одесу. У Житомир та Херсон теж є кілька рейсів. На Захід з нашого автовокзалу поки перевезення не поновили, — каже диспетчерка. — Думаю, найближчими днями до наявних додасться ще кілька маршрутів. Всі перевізники дотримують правил. Пасажири та водій — в масках, у салоні зайнято лише 50% сидячих місць. Наразі цього досить, людей багато немає. Щодо вартості квитків диспетчерка запевняє, що вона не змінилась.

На Західному автовокзалі нам сказали, що сьогодні, 2 червня, з Вінниці можна доїхати лише в Хмельницький та Чемерівці. Диспетчерка каже, завтра, як їм повідомили, має бути більше рейсів і на інші напрямки. 

— Наскільки мені відомо, у будь-який день перевезення знову можуть призупинити. Наразі всі перевізники дотримуються правил. Квитки можна придбати у касах, їх вартість не змінилась. Лише поки відсутня можливість купівлі квитків онлайн, — розповіла диспетчерка. 

Читайте також: 

Пустять лише «Інтерсіті». З Вінниччиною частково відновили залізничне сполучення

З 1 червня українці зможуть їздити в Молдову та Словаччину. Які пункти пропуску відкриють?


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Татьяна Маниленко

    Маршрутки можно,а електрички ні. Між областями  можно,а в райцентр ні. Дуже чудово.
  • Mi Mi

    Кривешко молодець
  • Ольга Годованюк

    Після переговорів перевізників і ОДА... Кривешко походу говорив сам з собою
  • Елена Николюк

    А коли на Львів пустять автобуси?((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:27 На Вінниччині попрощалися з загиблим поліціянтом Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up