З 1 червня українці зможуть їздити в Молдову та Словаччину. Які пункти пропуску відкриють?

З 1 червня українці зможуть їздити в Молдову та Словаччину. Які пункти пропуску відкриють?
  • У понеділок дві сусідні країни відкриють по три пункти пропуску на кордоні з Україною. 

На сайті Кабінету міністрів з’явилося повідомлення про те, що Державна прикордонна служба України направила листи та провела зустрічі з колегами з Євросоюзу та Молдови щодо відновлення пропуску людей і транспорту. Найближчим часом роботу пунктів пропуску на кордоні з Україною відновить Молдова та Словаччина.

У перший день літа відкриються автомобільні пункти пропуску з Молдовою:

«Крива» (з українського боку — «Мамалига»);
«Мирне» (з українського боку — «Табаки»);
«Брічень» (з українського боку — «Росошани»).

Відео дня

Роботу пунктів пропуску на словацько-українському кордоні також планується відновити з 1 червня: 

«Вишнє Немецьке» (з українського боку — «Ужгород») лише для легкового та вантажного автомобільного сполучення; 
«Убля» (з українського боку — «Малий Березний») в повному обсязі; 
«Вельке Слеменце» (з українського боку — «Малі Селменці») в повному обсязі з 08.00 до 20.00.

Фото: Андрій Кримський/УНІАН

Угорська сторона, яка раніше розглядала питання відновлення до ранку 30 травня роботи чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, заявила, що це питання відтерміновується. Про нову дату поновлення роботи пунктів пропуску угорські прикордонники повідомлять згодом.

Зокрема, на сайті Кабміну йдеться, що з 29 травня додатково (крім тих, що функціонували раніше) поновлена робота 66 пунктів пропуску різної категорії сполучення на державному кордоні з українського боку. 

Водночас, пункти пропуску, які розміщені на кордоні з суміжними країнами, можуть повноцінно функціонувати лише за умови відновлення пропуску з обидвох сторін кордону.

Читайте також:

Польське консульство у Вінниці знов працює. Наших заробітчан чекають в ЄС

На Тяжилові будують дитячий садок на 110 місць. Що там буде і коли закінчать роботи?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Горошко

    А в Калиновку когда мы сможем поехать?!??

    Анатолій Петров reply Наталья Горошко

    Маршрутки вже давно їздять.
  • Кряж505

    А в соседнюю область не зможуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up