Ніяких «живих» грошей. Що буде з «пакунками малюка» та як батькам використовувати допомогу

Ніяких «живих» грошей. Що буде з «пакунками малюка» та як батькам використовувати допомогу
  • Тепер при народженні малюка сім'ї видаватимуть додаткову грошову допомогу у розмірі п'яти тисяч гривень. 
  • Це заміна «пакунку малюка», який не закупила вчасно держава.
  • Однак, кошти перераховуватимуть на рахунок зі спеціальним режимом використання.

При народженні дитини, нагадаємо, раніше з державного бюджету надавалася одноразова натуральна допомога — «пакунок малюка». Закупівля пакунків зірвалася. Через це багато родин не змогли отримати таку допомогу.

— Мінсоцполітики розробило проект урядового рішення, яким передбачає запровадити додаткову допомогу у розмірі 5 тисяч гривень. Пакунки, які видавались з початку року, вартували разом з доставкою та самою коробкою 3820 грн, — зазначає заступниця голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна.

Ця сума перераховуватиметься на картковий рахунок та не впливатиме на субсидію.

Відео дня

Голова ОДА Сергій Борзов розповів також, що молода родина з Вінниці — Андрія та Анни Камінських, які стали батьками 23 липня, отримають уже грошову допомогу.

Деталі монетизації

Також 29 липня Мінсоцполітики уточнило деталі такої монетизації. Пілотний проект почне діяти з 1 вересня. Кошти батьки зможуть використовувати лише на придбання необхідних речей дитині.

Зазначають, що у «ПриватБанк» таким громадянам відкриватимуть рахунок зі спеціальним режимом використання та видаватимуть їм спеціальну соціальну картку.

— Встановити, що батьки дитини можуть звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль, — йдеться у документі. — Залучити до реалізації пілотного проекту на договірних засадах заклади роздрібної торгівлі для продажу батькам визначених дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальною карткою.

Тобто батьки на ці кошти зможуть купувати товари лише у визначених продавців.

Думка фахівця з даного приводу

Цю ситуацію прокоментував Олександр Соколовський, член ради Спілки українських підприємців.

— Міністр внесла в порядок дня раніше ніким не анонсоване і несподіване постанову, яка передбачає заміну «пакунків малюка» на грошову компенсацію в 5000 грн. Але при цьому раптом виявляється, що ніяких «живих» грошей матусі не отримують! А озвучена вкрай цікава для кого-то схема, — пише фахівець.

Ось, як він описав цю схему:

  • всі закладені на цю програму в бюджеті 1,2 млрд. грн. потрапляють поки на спеціальний рахунок в Приватбанк;
  • мами отримають не гроші, а спеціальні соціальні картки за якими зможуть витрачати ці 5000;
  • витратити їх можна буде не де вони підберуть собі необхідні дитячі вироби, а в спеціальних магазинах роздрібної торгівлі по невідомому поки списку;
  • ці спеціальні магазини будуть мати спеціальну номенклатуру на зазначені дитячі товари.

 

 

Читайте також:

Сотні вінницьких мам залишилися без «пакунку малюка». Ні бебі-боксів, ні компенсації немає

Замість «бебі-боксів» — гроші: Мінсоцполітики пропонує альтернативу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (39)
  • Юлія Петлінська

    Добре коли вчасно можена отримати, а не коли дитина виросла,!
  • Игорь

    Как сказал герой Василия Шукшина в фильме "Калина Красная"   ИЗ БЛОХИ ГОЛЕНИЩЕ КРОИЛИ...
  • Людасик Ткаченко

    В мене буде друга дитина і половина з того пакунку мені не пригодиться, краще фінансово, мені якраз на столик дитячий для годування чи автокрісло буде
  • Підгурська Ілона

    А чому немає в переліку товарів, які можна купувати, дитячого харчування? На це також чимало коштів "йде" 🙄🙄🙄
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up