Перед подорожжю: як уникнути неприємностей при бронюванні готелю?

Перед подорожжю: як уникнути неприємностей при бронюванні готелю?
  • Шукаючи місце для ночівлі на “Букінгу”, ви можете втратити добрячу суму коштів: як через власну неуважність, так і через ненадійні хостели чи готелі.
  • Які нюанси треба знати, щоб не отримати “сюрпризів”, забезпечуючи собі нічліг під час подорожі

У вінничанки Дарини невеликий досвід бронювання хостелів на “Букінгу”. Але нещодавно довелося у екстреному порядку шукати помешкання на день для подруг, які спонтанно поїхали на відпочинок до Одеси.

— Тільки-но забронювала два місця у хостелі, подумала - треба для вірності ще передзвонити у хостел, перевірити, чи все гаразд. Як виявилось, не все. Власник хостелу, він же й адміністратор, сказав: мовляв, так, я бачу вашу бронь. Але розумієте, тут до нас вже заселяються люди. Тож вибачайте, можна тільки одне місце замість двох.

Її слова підтверджує і Влад Рильський, досвідчений мандрівник і засновник вінницького тревел-клаба.

Відео дня

— На мій погляд, найрозповсюдженіша проблема — це невідповідність того, що на сайті і того, що є насправді. Я, наприклад, вирішую цю проблему так: користуюсь відгуками, читаю коментарі. Ще напряжно, що деякі готелі хочуть одразу під час бронювання знімати з картки гроші (предавторизація - ред.). А багато людей розраховують на оплату готівкою на місці.

Наталія розповіла, що вона успішно листувалася через “Букінг” з хостелом, в якому мала намір зупинитися. Удалося вирішити всі питання щодо способу оплати і скоригувати час проживання.

— На “Букінгу” все зрозуміло влаштовано, так що не заплутаєшся. Є і сайти готелів, і можливість списуватися з ними по електронній пошті безпосередньо. Це дозволяє уникнути непорозумінь. Щоправда, після того, як ви зробите замовлення, “Букінг” нав'язливо почне вам пропонувати поїхати в різні міста і країни. Але і про знижки також буде повідомляти.

Які ризики?

Сайт booking.com використовує дані вашої картки з однією ціллю — передати їх у готель для попередньої оплати заброньованих місць (предавторизація - ред.) Фактично, це говорить про те, що усі дані, які необхідні для списання коштів, потраплять до сторонніх рук. Тож, якщо сплачуєте кошти за ночівлю наперед, краще обирайте надійні і вже знані готелі чи хостели.

Деякі готелі можуть вимагати ваші персональні дані.

— Були такі випадки, коли під час бронювання готель вимагав фото першої та останньої сторінки паспорта, - розповіла мандрівниця Анастасія Дрізд.

Збір таких даних заборонений законом, тож ми почали шукати інше помешкання.  

Як уникнути штрафів при відміні броні?

У кожного готелю — своя політика щодо бронювання. Тому перед поїздкою потрібно ознайомитися з правилами бронювання та перебування в готелі. Правила скасування бронювання і передоплати залежать від категорії номера. Можна безкоштовно скасувати бронювання до певної дати. Наприклад, ви забронювали номер в хостелі на 17 серпня. Безкоштовно скасувати бронювання ви можете до 16 серпня. Тобто відмова можлива навіть за добу до заїзду. Передоплата в даному випадку не потрібна і розрахуватися можна на місці. Але так буває не завжди. На “Букінгу” є два види умов броні: з можливістю скасування бронювання (зворотний тариф) і без такої можливості. У першому випадку ви не будете сплачувати штраф. У другому випадку — якщо бронювання безповоротне — штраф доведеться сплатити. Сума встановлюється варіантом розміщення і виплачується безпосередньо.

Але той же “Букінг” надає можливість клієнту не платити штраф за скасування броні по незворотному тарифу як виняток. Як пишуть на сайті, так можна уникнути скарг і поліпшити враження гостя. У такій ситуації служба підтримки “Букінгу” зв'язується з клієнтом. Так само можна напряму написати листа в готель з проханням не знімати плату за відміну броні, вказавши причини. Є вірогідність того, що вам підуть назустріч і не стануть стягувати плату.

Що треба пам’ятати при бронюванні?

1. При зворотному тарифі відміна бронювання відбувається без штрафних санкцій. Важливо при цьому все зробити завчасно і дотримуватися умов з ануляції броні номера. У такому випадку вартість бронювання, якщо вона вже оплачена, протягом 3-5 банківських днів повертається на ту ж карту в обсязі 100%.

2.  Про всяк випадок, поставте обмеження на максимальну суму списання коштів з вашої карти: на випадок, якщо стороння особа (приміром, колишній співробітник готелю) захоче скористатися даними вашої картки для оплати яких-небудь онлайн-послуг.

3. Іноді на “Букінгу” є можливість забронювати номер чи скористатися певною послугою за більш низьким тарифом на певний період перебування. Однак, зазвичай, таку послугу не можна потім скасувати. Або повернення грошей неможливе.

4. Бронювання, яке потребує завдатку або передоплати: повної або часткової, може бути скасоване без попередження в разі, якщо сума, яка залишається, не може бути списана в повному розмірі у відповідну дату платежу згідно з бронюванням і правилами.

5. Якщо готель стягує штраф за відміну бронювання чи незаїзд, до нього можуть додаватися відповідні збори та податки, включаючи туристичний збір та міський податок. У кожній країні він різний.

6. Якщо потрібно  переглянути, змінити або скасувати бронювання, треба відкрити електронний лист з підтвердженням бронювання. Там є інструкція, як це зробити.

7. Варто пам’ятати про різницю в часі і при відмові від номера орієнтуватися на місцевий час міста, куди ви збираєтеся поїхати.

Це третя публікація з циклу статей від RIA “Європа поруч”. У наступних публікаціях читайте, як що застрахувати перед подорожжю у першу чергу.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up