Вулицями Вінниці сьогодні проїде ретро-тролейбус

Вулицями Вінниці сьогодні проїде ретро-тролейбус
ЗіУ-5 був основою рухомого складу ТТУ в 1960-х роках
  • До 57 річниці запуску тролейбусного руху у Вінниці кілька рейсів проїде ретро-тролейбус — ЗіУ-5. Ця машина була основою парку ТТУ в 1960-х роках.
  • У «Вінницькій транспортній компанії» повідомили орієнтовний графік руху. На борту екскурсовод буде розповідати історію появи тролейбусів.

До річниці вінницького тролейбуса 18 лютого транспортники випустять на маршрут ретро-транспорт — червоний ЗіУ-5, який експлуатувався у Вінниці з середини 1960-х по 1980-ті.

У «Вінницькій транспортній компанії» розповіли орієнтовний графік руху ретро-тролейбуса:

Транспортники попереджають про можливі відхилення від цього графіка на 10-15 хвилин. 

Відео дня

Як і інший транспорт, ретро-тролейбус буде ставати на зупинках. Пасажири мають бути в захисних масках. У ЗіУ-5 ви зможете почути розповідь екскурсовода про історію вінницького тролейбуса.

Цей екземпляр був відновлений у ТТУ в 2017 році. Нині використовується як екскурсійний транспорт

Тролейбус, якого в нас не мало бути, проїздив у місті останні півсторіччя. Порівнюючи з 1964 роком, коли був старт тролейбусного руху, маршрутна мережа зросла у 19 разів, а кількість електромашин у 29 разів. Якими були перші роки та яким буде майбутнє синього тролейбуса? Читайте в матеріалі: Вінницькому тролейбусу — 57! Чому його запуск був таємним?

 

Читайте також:

Від «німців» до «швейцарців». Як вінницький трамвай прожив свої 107 років

Було-стало. Вісім фото про те, як змінився центр Вінниці за десятки років

Літаки, зірки, планети: що і чому називали на честь Вінниці та відомих вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дима Топчий

    его с трамвая сделали?)) похож
  • Natasha Makarova

    можно было бы и больше ретриков на пару единиц пускать на маршруты в такие дни, особенно разных периодов (ну или под другие еще поводы - день города тот же, к примеру) - и история была бы цела, было бы что показать в остальное время как экпонаты, и на ходу еще при этом (тоже как атракция недурно).
  • Виталий Левчук

    Немає що на рейс пускати ?
  • Ols Kat

    Красивый
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up