Воєнний стан на Вінниччині: що треба знати кожному?

Воєнний стан на Вінниччині: що треба знати кожному?

Сьогодні, 28 листопада 2018 року, у десяти областях України запроваджується режим воєнного стану - терміном на 30 днів. Вінницька область у числі областей, де вводять воєнний стан. Вінницька ОДА оприлюднила пам’ятку, що треба знати кожному.

Режим воєнного стану запроваджується у наступних областях:

  1. Одеська,
  2. Миколаївська,
  3. Херсонська,
  4. Запорізька,
  5. Луганська,
  6. Донецька,
  7. Сумська,
  8. Харківська,
  9. Чернігівська,
  10. Вінницька.

Президент включив до Указу лише кілька заходів з 24, передбачених у законі. Більшість - стосуються Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ та МВС.

  • Пдсилюються заходи із кібербезпеки, інформаційної безпеки, контррозвідувального, антитерористичного та контрдиверсійного режимів.
  • В режим готовності приводиться протиповітряна оборона.
  • Проводитимуться навчальні збори з резервістами оперативного резерву.
  • Прикордонслужба посилить охорону державного кордону та адмінмежі з Кримом.

Не планується під час дії воєнного стану:

Відео дня
  • конфіскація авто, іншої власності,
  • примусової трудової повинності,
  • поселення військових у квартирах українців.

Список може розширитися ВИКЛЮЧНО за умов наступу Росії.

За словами Президента Петра Порошенка, його принципова позиція зробити ВС мінімально помітним для цивільного населення.

«Підстави для запровадження ВС більш, ніж серйозні - загроза захоплення Маріуполя та Бердянська і повномасштабний наступ Росії. На відміну від 2014-2015 рр. - тоді введення особливого режиму було неможливим - стан економіки не дозволяв заблокувати інвестиції і угоду з МВФ. Під загрозою зриву опинилися б і угода про асоціацію з ЄС, і безвіз, і зона вільної торгівлі з ЄС», - зазначив Порошенко.

Читайте також:

Воєнний стан на Вінниччині: Коровій розказав, як готується регіон

Воєнний стан на Вінниччині: оприлюднили список лікарень для допомоги військовим

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Искра

    Стало страшно жить до жути.
    Он повсюду - этот Путин!
  • Next

    Шановна автор, Ольга Бобрусь, військовий стан у нашій області настав 26.11.2018 року. НЕ вводьте людей в оману,  НЕ розповсюджуйте дезінформацію, і не провокуйте безлад, читайте сайт Президента, сторінку УКАЗИ.
    Прошу виправити помилки.

    украинка reply Next

    3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.
    Коли опублікували?
    Вчора, 27 листопада!!!!!

    Жора reply Next

    Тормоз,все правильно Бобрюсь написала 28.

    Next reply Жора

  • Aleksey Krykun

    Де сама постанова опублікована???

    украинка reply Aleksey Krykun

    Next reply украинка

    «3. Запропонувати Президентові України ввести з 14:00 26 листопада 2018 року воєнний стан в Україні строком на 30 діб – до 14:00 26 грудня 2018 року».

    Next reply Aleksey Krykun

    Введено в дію

    Указом Президента України

    від 26 листопада 2018 року

    №392/2018



    РІШЕННЯ

    Ради національної безпеки і оборони України

    від 26 листопада 2018 року

    Про внесення зміни до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні»

    Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

    1. Пункт 3 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні», уведеного в дію Указом Президента України від 26 листопада 2018 року №390, викласти в такій редакції:

    «3. Запропонувати Президентові України ввести з 14:00 26 листопада 2018 року воєнний стан в Україні строком на 30 діб – до 14:00 26 грудня 2018 року».



    Секретар Ради національної безпеки і оборони України О.ТУРЧИНОВ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up