Війна та парад Перемоги: на ставці Гітлера «Верфольф» відтворять події травня 1945

Війна та парад Перемоги: на ставці Гітлера «Верфольф» відтворять події травня 1945
  • Вінничан запрошують на фест-реконструкцію «Вервольф. Вісмар 1945». Завтра, 6 вересня 2019 року, розпочинається заїзд на фестиваль військово-історичної реконструкціі.
  • На ставці Гітлера у Стрижавці учасники відтворять бої травня 1945 року. Події відбуватимуться на вихідні, 7 і 8 вересня.

— Запрошуємо на душевний, за нашим задумом, фестиваль військово-історичної реконструкціі "Жива історія: Вервольф. Вісмар 1945", — повідомляють організатори фесту.

Дата і час проведення: 6-8 вересня 2019 року

6 вересня

Відео дня
  • Протягом дня - заїзд організаційної групи, облаштування місця під табори.

7 вересня

Діятимуть такі табори:

  • Німецька армія та їх союзники (окрім егерів, люфтваффе та фальшемягерів, які в звязку зі специфікою сценарію не приймають участь у даному заході) - командування Hauptmann W. von Lutzov
  • Радянська армія та їх союзники - комендант лейтенант О.Криворучко
  • США, Великобританія та їх союзники - командування Sergeant Max McBrian, 1st Inf.Div., US Army
  • УПА (існує лише у форматі табору і приймає участь у тактиці та шоу виключно на боці з однієї з сторін як то Фольксштурм, РСЧА тощо на їх вибір) - провідник Ю.Прокопишин

Розклад:

  • 12:00 - загальне шикування, урочисте відкриття фестивалю, початок тактики.
  • 12:00 - 18:00 тактика.
  • 18:00-20:00 вечеря, особистий час.

8 вересня

  • 08:00 - 10:00 підйом, сніданок особистий час
  • 10:00 - 11:00 репетиція бою.
  • 12:00 - 13:00 відтворення умовного бою між Радянською армією та союзниками (США та Великобританія) і Німецькою армією (Вермахт, СС, національні підрозділи, фольскштурм).

Довідка:  На початку травня 1945-го, із заходу в напрямку м. Вісмар просувались частини британо-амеріканської коаліції. Здолавши слабкий опір Германських військ в районі містечка Гадебух, 2-го травня союзні частини зайняли м. Вісмар. Того ж дня зі сходу в місто війшли частини другого Білоруського фронту під командуванням маршала Рокоссовського. Хоча організованого опору зі строни германських військ вже не було, проте в деяких частинах та поза містом, невеличкі групи німців, за підтримки одиниць бронетехніки намаглися атакувати, особливо частини РСЧА, але вже к 5-му травня опір був повністю припинений. 7-го травня відбулася зустріч фельдмаршала Монтгомері та маршала Рокоссовського, 12-го травня відбувся сумісний парад Перемоги у місті.

Нагадаємо, у Вінниці знімали фільм під назвою «Відлуння». Майданчик розгорнули по вулиці Соборній на ділянці від вулиці Театральної до площі Гагаріна.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Данило

    Нахрен це показове дебіляторство, кому воно потрібне??? Панове вінницькі обласні та міські клеркоподібні ... Ви б краще зайнялись розкопкою та дослідженням цього гітлерівського об'єкту від якого до сих пір віє "загадковістю" вигаданою ще радянськими чекістами. Розконсервуйте цю "банку" з кремлівсько-берлінською "кашою"  і розкажіть українському народу, а особливо вінничанам істинну правду про  вервольфівське гніздилище під носом  Вінниці. Чого боїтесь владики міста???  Чи ви тільки вмієте язиками тріпати з високих трибун про свої досягнення??? Зробіть вже крок вперед, зніміть тавро таємності комуняків з цього місця. Колись один смердючий москальський козел сказав, що розконсервовувати об'єкт небезпечно, бо він може бути замінований. А всі інші підкозлята йому повірили і аж до сьогодні у це вірять.  Питання: - а той козел, що про таке сказав, він що, був в середині вервольфівського об'єкту і бачив закладку вибухівки чи чого іншого????? Ото й воно, одна бабка сказала...

    Грицько Штахета reply Данило

    Нема питань, Данилко. Вперед з міношукачем підеш? )))
  • Дональд_К

    лучше взятие Москвы ;)

    Игорь reply Дональд_К

    Не беги впереди дыма паровоза...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up