Виплати бізнесу під час карантину призначає служба зайнятості. Вже є 301 заявка

Виплати бізнесу під час карантину призначає служба зайнятості. Вже є 301 заявка
  • У області центри зайнятості стали призначати допомогу з часткового безробіття.
  • Гроші отримує роботодавець на робітників, щоб виплатити компенсації через скорочення зарплат на карантині.
  • У вінницькій службі зайнятості звітують, що таку допомогу будуть нараховувати 438 робітників. Скільки можна отримати і як подати заявку на допомогу?

Програма фінансової підтримки малого та середнього бізнесу на період карантину почала діяти, про що звітують на сайті Вінницької ОДА.

Щоб отримати допомогу по частковому безробіттю до служб зайнятості області звернулося 301 підприємець малого і середнього бізнесу для отримання виплат на 3600 робітників.

«У Вінницькому обласному центрі зайнятості 6 травня 2020 року відбулось засідання робочої групи по розгляду документів роботодавців. Було прийнято сім позитивних рішень щодо виділення коштів роботодавцям малого та середнього бізнесу для здійснення виплат допомоги по безробіттю 438 працівникам», — йдеться в повідомленні на сайті ОДА.

Відео дня

Раніше писали, як підприємцям отримати допомогу з часткового безробіття.

Її можуть отримати роботодавці з числа малого та середнього бізнесу, які зупинили (скоротили) діяльність під час карантину. Розмір виплат буде встановлений на рівні двох третин окладу (тарифної ставки). Але ця допомога за місяць не може перевищувати розмір мінімальної зарплати — 4 723 гривні.

Якщо центр зайнятості погодив виплати, то переказ грошей роботодавцю буде щомісяця протягом трьох робочих днів після зарахування цих коштів на рахунок відповідного центру зайнятості. Далі роботодавець протягом трьох робочих днів переказує кошти працівникам.

Для отримання допомоги роботодавець протягом 30 днів з дня зупинення (скорочення) діяльності звертається до центру зайнятості за місцем його реєстрації як платника єдиного внеску і подає чотири документи:

  • Заява на отримання допомоги в довільній формі;
  • Копія наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності;
  • Відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу;
  • Довідка, видана ДПС про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за останні шість місяців.

Допомогу призначають на строк зупинення (скорочення) діяльності компанії, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину. Водночас, цільове використання коштів, які переказуються роботодавцю для виплати працівникам допомоги з часткового безробіття, можуть перевіряти протягом 90 календарних днів після останньої виплати.  

Відповіді на інші питання та зразки документів є на офіційному сайті Вінницького обласного центру зайнятості за цим посиланням.


 

Читайте також:

«У людей запаси закінчилися». Фермери та бізнес вимагають послаблення карантину

Єгипет і Туреччина чекає українців у червні. Вінничани підпільно почали туристичний сезон

Як мають працювати перукарні, кафе і парки після 11 травня — рекомендації МОЗ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Waiter Morison

    Я тут, щоб поділитися цим з вами, тому що я також пройшов через аферу, оскільки шукав позику для врегулювання своїх адептів. Нарешті я натрапив на електронне повідомлення, хтось свідчить про те, як Селіна Медальйон допомагає Йому. Я зв’язався з ними, і пані Хуана, агент компанії, відповіла простими кроками, і я отримала позику. Я вже погодився в собі, що справжнього кредитора немає, але нічого собі, я помилився. Завдяки Медальйону Селіна. Якщо вам потрібна позика, ви можете зв’язатися з ними електронною поштою. Зв’яжіться з ними: ([email protected]) [email protected] або додайте нас до заявки +1 (559) 653-6478

  • ROHAN ANITA

    Вам потрібна позика? Кредит для бізнесу? Особиста позика? Ваш кредит поганий? Ми можемо запропонувати вам необхідну позику з відсотковою ставкою 3% ...
    Електронна адреса: [email protected]
    Whats-app: +919916071687
    З повагою.
    (Пані Аншика Шрівас)

  • Vitaliy Kukhar

    Цікаво, коли клоуни уже поїдуть, та залишать нас в покої
  • Валентин Старенко

    Те що держава знаходить можливість допомагати в таких ситуаціях це позитивний сигнал. Так і має бути в цивілізованій країні.

    Сашка Романюк reply Валентин Старенко

    та не кажіть і добре, що в нас намагаються так робити. Все ж прагнемо бути цивілізованою країною.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up