Вибухи у Калинівці: держава втратила боєприпасів на 400-600 мільйонів доларів

Вибухи у Калинівці: держава втратила боєприпасів на 400-600 мільйонів доларів

Міністерство оборони зазначило, що у Калинівці вибухнуло 40 тисяч тонн боєприпасів. Були версії, що 27 чи 32 тон. Як би там не було, а це великі втрати для держави - від 400 до 600 мільйонів доларів.

Розібратися та порахувати втрати взявся журналіст Юрій Бутусов.

У своїй статті Бутусов вказав, що на складі в Калинівці основні втрати становлять 125 мм танкові снаряди, 122 мм реактивні снаряди РСЗВ БМ-21 "Град", 122 мм гаубичні снаряди, 82 і 120 мм міни для мінометів.

— Знищені сотні тисяч снарядів цих типів – одні з найбільш затребуваних в армії. Снаряди ці знищувати ніхто не планував, вони були або в готовому до застосування стані, або підлягали ремонту. Якщо взяти їх вартість за мінімальними розцінками, то 27 тисяч тонн, заявлених Міноборони, – це не менше 400 мільйонів доларів. Неофіційні оцінки збитку в 40 тисяч тонн означають, що вартість втрачених боєприпасів (без урахування руйнувань інфраструктури військової бази і прилеглих територій) становить не менше 600 мільйонів доларів, – підсумував Юрій Бутусов.

Відео дня

Також журналіст зазначив, що за чотири роки на фронт та бойову підготовку ЗСУ надали лише 24 тисячі тонн.

Нагадаємо, причетних до вибухів у Калинівці не знайшли. СБУ просить розповісти про диверсантів.

Читайте також:

Під Калинівкою рвуться снаряди. Люди тікають з міста

Вибухи у Калинівці: евакуйовано близько 30 тисяч людей. Є травмовані

На складах у Калинівці та околицях почали працювати сапери. Триває перевірка

Ранкові вибухи на військовому складі під Калинівкою. ВІДЕО

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Vladimir Pariychuk

    Зато забор в поле сабарова охраняет сотня ментов и атовцев.....
  • Юрий Бондарук

    "держава втратила"))))   Если где то, что то убыло, то где то, что то прибыло))) ЗАКОН СОХРАНЕНИЯ ЕНЕРГИИ, друзі!
  • Задунайский Торонтуй

    То что заметают следы видно без микроскопа. Хотя в том чтобы продавать боеприпасы, нет ничего нового, все страны это делают. Вопрос кому продают. Началось все со склада танковых снарядов (товар исключительно ходовой). Причем сам по себе танковый снаряд вещь дубовая, никогда сам по себе не взорвется.

    Думаю что продавали в Сирию, ИГИЛу. А взорвали чтоб не отвечать "друзьям" американцам на вопросы.

    Olvol reply Задунайский Торонтуй

    Мне кажется, что то, что это спонтанная катастрофа, подчеркивали намеренно ВОСЕМЬ ЧАСОВ: с 22 до 6 часов утра ушло на то, чтобы наладить автобусное сообщение хоть какое-то между Винницей и Казином. Всю эту ночь люди сидели и ждали. Утром бросили косточку - два автобуса.

    Olvol reply Olvol

    Да за час иожно было обзвонить водителей и выпустить автобусы. Но специально ж показывали, что "выпадково воно само"

    Olvol reply Olvol

    Десятки железнодорожников наверно поседели за эту ночь. Опоздания докатились аж до Харькова, Москвы, Петербурга, Лисичанска... и до сих пор несколько поездов только входят в график...
  • Юра

    на 500 продали, на 100 спалили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up